Lego hyrer i bundter midt i krisen

Lego går foran i nedturen og ansætter nye danske medarbejdere i stor stil.

Foto: Scanpix
Fyringsrunder. Ophørsudsalg. Økonomisk nedtur. Dårligdommene står i kø i dansk erhvervsliv, som presses stadig hårdere af den accelererende økonomiske nedtur.

Men mens prominente virksomheder som A.P. Møller-Mærsk, Danfoss og F.L. Smidth har fyret medarbejdere i hobetal, så går Lego den modsatte vej og ansætter folk i stor stil.

Samtidig melder de offentlige beskæftigelsesregioner om masser af ledige job, og at Danmark langt fra er på vej mod en beskæftigelsesmæssig katastrofe.

"Vi havde et rigtigt godt 2008 og julesalget var rigtigt fint. For os er det derfor business as usual. Vi har intet ansættelsesstop og erstatter de folk, som forlader virksomheden, på normal vis. Det betyder, at vi har en række ledige stillinger og heldigvis oplever vi, at rigtig mange gerne vil arbejde for os," siger kommunikationschef Charlotte Simonsen fra Lego.

At Lego nu går stik mod det generelle billede af, at alle danske virksomheder fyrer på livet løs, er et klart tegn på, at nedturen faktisk ikke er så dyb endnu. Samme billede tegnes nemlig i bl.a. Beskæftigelsesregion Midtjylland, hvor der er masser af ledige job.

"Det er kun enkelte brancher, som for alvor er blevet ramt af krisen. Det er oplagt, at bl.a. byggeindustrien er hårdt ramt og at det rammer ud hos underleverandørerne. Men generelt er der stadig mange job at finde, og man skal huske, at her hos os i Midtjylland har vi i dag 653.000 borgere som er i arbejde og blot 8.800 som er arbejdsledige. Ledigheden er altså særdeles lav og intet tyder på, at vi er på vej tilbage mod dagene med meget høj arbejdsløshed," siger Palle Christiansen, der er direktør i Beskæftigelsesregion Midtjylland, der overvåger og analyserer udviklingen på arbejdsmarkedet.

Læs hele historien i Berlingske Business mandag.