Lego fortsætter asiatisk oprustning

Lego udvider kontoret i Singapore og fortsætter dermed oprustningen på det asiatiske marked. Et helt nyt domicil, der skal huse op mod 400 medarbejdere, vil blive opført i Singapore.

Foto: EDGAR SU. Jørgen Vig Knudstorp i en Lego-forretning i Singapore.
Læs mere
Fold sammen

Lego og Billund har i årtier været to størrelser, der dårligt lod sig adskille. I de seneste år har førstnævnte dog i stadig mere udpræget grad åbnet kontorer i store byer rundt omkring i verden i en erkendelse af, at det kan være vanskeligt at opretholde positionen som verdens førende legetøjsproducent med domicilet i Billund som eneste base.

Et af de steder, hvor Lego allerede har været tilstede et stykke tid, er Singapore, og den afdeling vil nu blive udvidet, oplyser Lego i en pressemeddelelse. Aktuelt har Lego 220 ansatte på kontoret i mikrostaten, der ligger i sydspidsen på Malayahalvøen. De seneste år er antallet af medarbejdere dog vokset støt, og af samme grund vil Lego nu opføre et helt nyt kontor, der skal kunne huse op mod 400 medarbejdere.

»Det er vores ultimative ambition at bringe kreativ LEGO leg ud til børn på tværs af kloden. Hvis det skal kunne lade sig gøre, er vi nødt til at være til stede globalt, tiltrække dygtige medarbejdere på mange lokaliteter. I de bestræbelser er Asien en vigtig vækstdriver,« siger Loren I. Schuster, der er chief commercial officer hos Lego.

»Vores hovedkvarter i Singpaore er en et centralt element i planerne om at føre vores globale ambitioner ud i livet, og jeg er rigtig glad for, at vi nu har omgivelserne, der matcher de stigende antal medarbejdere,« siger Loren I. Schuster.

Afdelingen i Singapore huser blandt andet afdelinger inden for IT, finans og jura såvel som HR.

For godt og vel et år siden åbnede Lego et kontor i London, og foruden den engelske hovedstad og Singapore har legetøjsgiganten nu kontorer i Enfield i USA og Shanghai i Kina.

Lego koncernens har derudover fabrikker i Mexico, Ungarn og Tjekket.