Lego-families pengetank tjener millioner og får prominent formand

Det familieejede investeringsselskab Kirk Kapital leverede et overskud på over 160 millioner kroner i 2018, viser virksomhedens regnskab. Selskabet har netop udpeget den tidligere ATP-profil Bjarne Graven Larsen som ny formand.

Den tidligere ATP-boss, Bjarne Graven Larsen, er valgt som ny formand for det familieejede investeringsselskab Kirk Kapitals bestyrelse. Fold sammen
Læs mere
Foto: Morten Germund

Kirk Kapital, der forvalter en gren af Lego-familiens milliarder, kom glimrende gennem 2018 med et overskud på 164 millioner. Det betyder, at selskabet nu råder over en egenkapital på 4,5 milliarder kroner.

Det solide overskud kommer i kølvandet af et temmelig nedslående 2017, hvor selskabet brændte fingrene på sit ejerskab af skibe.

Efter den omgang besluttede Kirk Kapital, hvilket nu er sket, da selskabet i løbet af 2018 afhændede sine shippingaktiviteter med salg af fem såkaldte produkttankskibe.

Med offentliggørelsen af årsregnskabet kan familieselskabet melde om nyt på en særdeles central ledelsespost, da den tidligere frontfigur i ATP, Bjarne Graven Larsen, har takket ja til posten som bestyrelsesformand.

Bjarne Graven Larsen er økonom og kommer oprindeligt fra den lille nordjyske by Brovst. Bjarne Graven Larsen fulgte en snorlige vej til toppen i den danske finanssektor via ansættelse i blandt andet Finansministeriet og Nationalbanken.

Bjarne Graven Larsen nåede 12 år som fondsdirektør i ATP og derefter tre år som oprydder og afvikler i den kuldsejlede FIH Erhvervsbank.

I 2015 fik Bjarne Graven Larsen blot syv måneder i jobbet som finansdirektør for Novo Nordisk Fondens holdingselskab, inden han sagde op, fordi han havde fået et tilbud, som han »ganske enkelt ikke kunne sige nej til.«

Derefter tog Bjarne Graven Larsen en tur til Canada, hvor han fra 2016 til 2018 var investeringsdirektør i den store canadiske pensionsfond Ontario Teachers' Pension Plan.