Lego-familien køber sig ind i IT-selskab

Kirk Kapital overtager en tredjedel af IT-konsulentvirksomheden Globeteam.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Lego-familiens pengetank, Kirk Kapital, køber en tredjedel af IT-konsulentvirksomheden Globeteam for »et betydeligt tocifret millionbeløb«.

Kirk Kapital køber DICOs investeringsselskab C13 samt bestyrelsesmedlem og medstifter af Globeteam, Erik Arnbak, ud af selskabet og overtager dermed en ejerandel på 34 procent. Globeteam har 75 konsulenter, der servicerer private virksomheder som Rockwool, Kromann Reumert og DSV samt den offentlige sektor, heriblandt Udenrigsministeriet, Domstolsstyrelsen, Danmarks Miljøportal og en række kommuner.

Handelen har været undervejs i et halvt år. Kirk Kapitals administrerende direktør, Kim Gulstad, vil ikke oplyse prisen for overtagelsen. Der er dog tale om »et betydeligt tocifret millionbeløb«, fremgår det af en pressemeddelelse.

»Vi ser en virksomhed med et betydeligt videre vækstpotentiale,« siger Kim Gulstad med henvisning til digitaliseringsbølgen.

Globeteams omsætning i 2017 vil runde 190 millioner kroner med et voksende overskud. Selskabets anden medstifter, Claus Moldow, beholder sine aktier og fortsætter som administrerende direktør. Bestyrelsesformand i selskabet er Mogens Elsberg, som tidligere har været administrerende direktør for bl.a. GN Netcom og E-conomic. Han glæder sig over at få »en investor, som ønsker at være langsigtet medejer« ind i selskabet og dermed også i bestyrelsen.

Kirk Kapital er Lego-familien Kirk Johansens investeringsselskab.