Lego-familien kan tjene en milliard på ISS

Lego-familiens investeringsselskab Kirkbi ser ud til at tjene godt én mia. kr. på sidste års investering i servicegiganten ISS, hvis ISS, som mange forventer, går på børsen næste forår.

Det skriver dagbladet Børsen.

I august 2012 købte Kirkbi 8 pct. af ISS til en pris på 105 kr. pr. aktie, og den pris var i den lave ende af det interval, der blev meldt ud ved det seneste forsøg på at børsnotere ISS. Aktierne kostede i alt 1,1 mia. kr., men hvis ISS børsnoteres til samme pris som konkurrenterne, omkring 50 mia. kr., vil værdien af aktierne være steget med godt 1,05 mia. kr., svarende til et afkast på 94 pct.

Læs også: Analyse af legetøjsbranchen: Branchen halter efter succesfulde Lego

Det er dog langt fra sikkert, at Kirkbi vil realisere gevinsten, da investeringsselskabet også har mulighed for at købe flere aktier i ISS i forbindelse med børsnoteringen. Administrerende direktør i Kirkbi, Søren Thorup Sørensen, vil hverken kommentere muligheden for købet af flere aktier eller beregningerne, skriver Børsen. Han henviser i stedet til en tidligere udtalelse.

- Vi har fulgt udviklingen i ISS gennem flere år. ISS er et veldrevet selskab med stærke værdier og lederskabsprincipper. Vi tror på, at ISS er velpositioneret til yderligere vækst, specielt på nye markeder, sagde direktøren i august sidste år i forbindelse med købet ifølge Børsen.

/ritzau/FINANS