Lego-familien dropper den lokale bank

En af Danmarks allerrigeste familier har flyttet de fleste af sine bankforretninger.

Der var angiveligt et tæt forhold mellem ejeren af Lego, Kjeld Kirk Kristiansen, og Sydbanks tidligere direktør Carsten Andersen. Fold sammen
Læs mere
Foto: CLAUS BJØRN LARSEN

I flere generationer har Lego-familien Kirk-Kristiansen haft Sydbank som bankforbindelse. Men det er nu slut – familien rykker det meste til Danske Bank, skriver Finanswatch.

Der er fortsat forbindelse mellem Kirk Kristiansen-familien og Sydbank, men omfanget er i dag ikke stort. Derudover har familiens »pengetank« Kirkbi også en relation til Sydbank, men Kirkbi betjener sig i dag primært af store banker som Nordea og Danske Bank, der kan servicere en virksomhed af Legos størrelse.

Tabet af opgaverne for Kirk Kristiansen-familiens medlemmer er ifølge Finanswatch ikke faretruende for Sydbank, men det gør ondt at se en loyal, velhavende og stærk familie rykke til et andet pengeinstitut efter så mange år. Og så oven i købet til et pengeinstitut med rødder i København – meget langt fra Billund.

Forbindelsen til Sydbank går ifølge finanssitet helt tilbage til Ole Kirk Kristiansen, som i 1932 stiftede Lego. Han fik sin første kredit i Vejle Bank, som blev en del af Aktivbanken, som i 1994 blev en del af fusionsbanken Sydbank.