Lego-familie ville rydde travbane - men så blev købet stoppet

Lego-familiens pengetank Kirkbi prøvede at få fingrene i den kriseramte Billund Travbane, men med et nej fra aktionærerne måtte Kirk Kristiansen opgive købet.

Lego-familiens pengetank Kirkbi tilbød aktionærerne 45 mio. kroner for selskabet. Men det blev et nej tak fra aktionærerne, som i stedet besluttede at sælge en del af travbanens areal til Hotel Propellen for godt 2 mio. kroner. Fold sammen
Læs mere
Foto: CLAUS BJØRN LARSEN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Familien Kirk Kristiansen har måtte opgive sine planer om at købe Billund Travbane, skriver Børsen.

Familiens pengetank Kirkbi, som har en egenkapital på 45 mia. kroner, tilbød aktionærerne 45 mio. kroner for selskabet. Men det blev et nej tak fra aktionærerne, som i stedet besluttede at sælge en del af travbanens areal til Hotel Propellen for godt 2 mio. kroner.

Den hesteglade Lego-families planer med travbanen, som ligger tæt på Legoland, var at rydde banen og omdanne området til boliger og kreative områder i forlængelse af en ny visionsplan for Billund.

Den globale ejendomschef i Kirkbi, Steen Pedersen, fortæller, at Kirkbi prøvede at lægge billet ind, fordi det før jul var blevet meld ud, at travbanen skulle lukke.

»Vores ønske har været at skabe en reel mulighed for at realisere mange af de spændende forslag, som visionsplanen lægger op til. Vi respekterer aktionærernes ønske om fortsat at drive travbane på arealet, og vi vil i stedet overveje alternative muligheder,« skriver han i en mail til Børsen.

Travbanen var ellers en vigtig del af Billund Kommuners visionsplan fra 2014, der er udarbejdet i samarbejde med Kirkbi og Realdania med det danske arkitektfirma Bjarke Ingels Group som hovedrådgiver. Men direktør for Billund Travbane, Christian Hundebøll glæder sig over, at travbanen forblive travbane.

»Vi er tilfredse med, at aktionærerne har truffet en beslutning, der betyder, at vi nu har økonomi til at køre videre i knap to år. Nu kan vi afvente en politisk beslutning omkring placeringen af hestespil fremadrettet, så vi kan agere ud fra det.«