Lego-familie på opkøbsjagt

Kirkbi A/S, selskabet der varetager Lego-familiens formue vil opbygge nye selskaber og gå på opkøb inden for Lego-sfæren. Sidste år havde selskabet 14 mia. kr. i kassen, og selv ikke finanskrisen har rykket ved vækstambitionerne.

Foto: Christian Als/ Scanpix.
Læs mere
Fold sammen
Der står vækst og opkøb på programmet hos Kirkbi A/S, selskabet der er vokset frem efter spaltningen af formuen hos de to Lego-familier.

Målet er ifølge dagbladet Børsen flere nye søsterselskaber med opkøb inden for den digitale verden, der skal fremtidssikre familievirksomheden.

I første omgang bliver ejeren af de fire Legoland-parker, Merlin Entertainments Groups dog hovedmålet for Kirkbis store kapitalkraft og derefter skal der investeres i andre områder med synergi til Lego-brandet. Den populære legetøjsklods er og bliver nemlig omdrejningspunktet i Kirkbi, fortæller direktør i Kirkbi A/S, Jens Nordahl til dagbladet Børsen.

”Vi har ikke besluttet konkret, hvordan det ser ud. men der må meget gerne være nogle synergier over til Lego, og det er et klart krav, at grundholdningerne stemmer overens, så vi kan have passionen med”, siger direktøren.

"Mangler noget med elektronik"
Han understreger at de andre investeringsområder meget gerne må ligge inden for den digitale verden, også af hensyn til fremtidssikringen af Kirkbi og dermed Lego-familiens formue.

”Det ville jeg jo meget gerne, hvis jeg kunne vælge frit på alle hylder. Også i det lange perspektiv, for eftersom jeg passer på en virksomhed, der skal være her om 50 eller 100 år, vil vi jo gerne have en vis risikobalancering og følge med tiden. Og hvis vi kigger på vores imperium i dag, mangler vi jo noget med elektronik,” siger Jens Nordahl til Børsen.

Efter sidste års spaltning havde Kirkbi 14 milliarder kroner i kassen, og selvom finanskrisen ifølge Børsen har taget toppen af pengebeholdningen, er der stadig finansiel styrke til opkøb.

”Det betyder ikke, at vi er kommet igennem uden tab. Vi er ramt som andre, men kunne være blevet meget hårdere ramt, hvis vi ikke havde haft sund fornuft og lidt held,” siger Jens Nordahl til Børsen.