Lego-familie køber op i Nordens største trailervirksomhed

Kirk Kapital, der er ejet af den ene del af Lego-familien, køber 48 pct. af stor nordisk trailervirksomhed, der er omsætter for 600 mio. kr.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Investeringsselskabet Kirk Kapital køber 48 pct. af PNO, som er Nordens største virksomhed inden for udlejning, salg og service af kvalitetstrailere til transportbranchen.

”Virksomheden matcher vores investeringsfokus perfekt, og den har fortsat et stort udviklingspotentiale, som vi ser frem til at være med til at udfolde i de kommende år,” skriver Bjarne Ammitzbøll, adm. direktør i Kirk Kapital.

PNO er en familieejet virksomhed, som i 2013 omsatte for ca. 600 mio. kr. og opnåede et driftsresultatet på 91 mio. kr.

”Med Kirk Kapital år vi en langsigtet og ressourcestærk aktionær, som deler vores strategiske mål for PNO. Vi arbejder konstant på at styrke virksomhedens salgs- og konkurrencekraft, så vi gennem udvidelse af produktporteføljen og forbedring af vores service set up kan vokse og vinde markedsandele i eksisterende markeder,« skriver Jacob Lee Ørnstrand, der er adm. direktør i PNO, i meddelelsen.

Ørnstrand-familien ejer fortsat 52 pct. af PNO.

Kirk Kapital er ejet af Lego-familien Kirk Johansen. Andre penge fra Lego arbejder i investeringsselskabet Kirkbi, der kontrolleres af Kirk Kristiansen-familien.