Lego-ejer ville have kæmpe indendørs skibakke i Billund

I 2007 lå Lego-ejeren Kirkbi i tætte forhandlinger om få en kæmpe, indendørs skibakke i Billund. Den skulle opføres i samarbejde med Parken. Pris: 269 millioner kroner.

Foto: Claus Bjørn Larsen. Ejeren af Lego, Kjeld Kirk Kristiansen.
Læs mere
Fold sammen

"Kjeld Kirk var ret interesseret i, hvad der skete i lokalområdet, og var ret stolt over, at vi kom og byggede et Lalandia," sagde tidligere bestyrelsesformand i Parken, Flemming Østergaard, onsdag i retten om det ferieland, der nu står i det midtjyske.

Men Kjeld Kirk Kristiansen, der sidder på den kæmpe Kirkbi-pengetank og ejer Lego, ville have mere.

I bestyrelsesreferater, der i dag er blevet fremlagt i kursmanipulationssagen mod den tidligere Parken-top, kan man læse, at Parken og Kirkbi lå i forhandlinger om en noget speciel investering.

De to selskaber skulle sammen bygge en kæmpemæssig, indendørs skibakke  - en såkaldt ski-dome - der skulle være 69 meter høj og mere end 300 meter lang. Det er dobbelt så højt som Rundetårn og tre gange så langt som græstæppet hjemme i Parken.

Det var meningen, at ski-domen skulle være en miniudgave af den enorme indendørs-bakke, som er bygget i Dubai. Den skulle ifølge bestyrelsespapirerne have en pris på 269 millioner kroner.

Der står som bekendt ikke nogen ski-dome i Billund nu, og hvad der fik lagt låg på projektet, fremgår ikke af papirerne.

Der har dog for nogle år siden været fremlagt planer om at lave et lignende projekt i Randers. Der er umiddelbart ikke sket mere i den projekt siden annonceringen.