Lego-arving lukker og slukker for dyrt motorcykelprojekt

Milliardæren Anders Kirk Johansen er færdig med at kaste millioner efter danske luksusmotorcykler.

Foto: Palle Hedemann. Lego-arving, Anders Kirk Johansen.
Læs mere
Fold sammen

Lego-arvingen Anders Kirk Johansen slipper nu gashåndtaget og siger farvel til sit hjertebarn.

Den jyske milliardær lukker således ned for selskabet Lauge Jensen, der siden 2009 har produceret luksusmotorcykler, som før afgift kostede i omegnen af 400.000 kroner.

Gennem tiden har motorcykelproducenten blandt andet leveret skæddersyede motorcykler til Kronprins Frederik og Manchester United-angriberen Wayne Rooney. Det skriver Dagbladet Børsen.

Det er godt tre år siden, at Lego-arvingen overtog motorcykelproducenten, efter at selskabets stifter Uffe Lauge Jensen i første omgang erklærede virksomheden konkurs.

Anders Kirk Johansen kalder den endelige konkurs for »utrolig trist«.

»Det er vigtigt at holde fokus på gode og dårlige investeringer og se fremad. Vi har kæmpet siden 2012 og gjort alt, hvad vi kunne for at få Lauge Jensen gjort levedygtig - og derfor har vi det godt med beslutningen,« skriver Anders Kirk Johansen i en mail til Børsen.

Årsagen til lukningen skyldes skærpede EU-krav til produktion, kontrol og miljøgodkendelser, hvilket har gjort det umuligt at skabe overskud. Det anslås ifølge Børsen, at motorcykelselskabet har leveret et underskud på minus 25 mio. kroner de seneste år.