Legetøjsgigant søger hjælp for at komme ud af gældsfælde

Den amerikanske legetøjskæde, Toys 'R' Us, sidder i gæld til halsen. Gælden forfalder næste år, og Toys 'R' Us søger nu hjælp fra stort amerikansk advokatkontor for at få gælden refinansieret.

Foto: PAUL J. RICHARDS
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Legetøjskæden har bedt advokatfimaet Kirkland & Ellis om hjælp til at restrukturere en 400 millioner dollar stor gæld, som forfalder i 2018, skriver Wall Street Journal.

Toys 'R' Us, der slås med voksende konkurrence fra e-handel, har slæbt rundt på stor gæld, siden de tre kapitalfonde Bain Capital, KKR & Co og Varnado Realty Trust i 2005 købte kæden for 6,6 milliarder dollar.

De danske Toys 'R' Us-butikker indgår i øvrigt ikke i den amerikanske koncern. De drives af Top-Toy, som står bag Fætter BR-kæden, og som har en licens-aftale med Toys 'R' Us om at drive legetøjsbutikker i den amerikanske kædes navn i Norge, Sverige, Finland, Island og Danmark.

Ifølge en analytiker fra Wells Fargo kan Toys 'R' Us restrukturere sin gæld uden at  blive nødt til at benytte sig af den amerikanske lovgivnings mulighed for at søge om  beskyttelse mod konkurs. Men analytikeren, Tim Conder, siger ifølge Wall Street Journal, at långivere er blevet mere forsigtige med at samarbejde med detailbranchen som følge af det store antal konkurser og online-konkurrence fra Amazon og andre e-handelsvirksomheder.

Toys 'R' Us har 875 forretninger i USA og 765 i udlandet.