Legetøjsbutikker kan blive afskåret fra Barbie og Fischer Price

Den største grossist i den danske legetøjsbranche lukker, og dermed ligger agenturet på blandt andet Barbie og Fischer Price hos Top-Toy. Konkurrenterne frygter monopol.

Fætter BR behøver ikke at tage på udkig efter en ny grossist, når julehandlen er slut i år, men det må mange andre legetøjsbutikker. Foto: Søren Bidstrup, Scanpix. Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den danske familievirksomhed Top-Toy, der står bag Fætter BR og Toys'r'us, har meddelt, at de lukker deres nordiske grossistvirksomhed Norstar.

Dermed kan store dele af legetøjsbranchen miste adgangen til nogle af verdens største mærker og licenser. Det skriver Børsen.

Norstar sidder på agenturet af produkter fra Hasbro og Mattel. der blandt andet tæller mærker som Barbie og Fischer Price. Andre legetøjsbutikker frygter nu, at Top-Toy får monopol på de populære mærker, hvis man kun kan købe dem der.

»Jeg køber 30 procent af mine varer hos Norstar. Jeg er nervøs for de licenser, som de sidder på. De bliver jo bare flyttet over til Top-Toy,« siger Christian Vejby, der driver fire Legekæden-butikker i Nordjylland, til Børsen.

Lukningen betyder fyring af cirka 100 ansatte, primært på hovedkontoret i Brabrand.