Legendarisk spilfirma er gået konkurs

Computerspilfirmaet Ataris amerikanske gren er knækket, og dermed kulminerer årtiers overlevelseskamp for firmaet bag en række spilklassikere som Asteroids og Pong.

Læs mere
Fold sammen

Pac-man-skaberne Atari er blevet indhentet af langvarige økonomiske problemer. Den amerikanske del af Atari har derfor nu søgt om konkurs.

Firmaet, der blev grundlagt i 1972, har været med siden computerspillets barndom, hvor det blandt andet opfandt det primitive tennisspil Pong.

For godt et årti siden blev selskabet opkøbt af franske Infogrames, der efterfølgende skiftede navn til Atari SA. Selskabet har forsøgt at genstarte Atari og dets 40 amerikanske Atari-medarbejdere udvikler-firma af spil til mobil og tavle-computere. Blandt andet med genudgivelse af Ataris og andre klassiske computerspil som mobil-app.

31. december udløb moderselskabets bankaftale med BlueBay Asset Management, og nu har den amerikanske afdeling Atari Inc. og tre associerede selskaber så begæret sig konkurs. Håbet er at bryde med det pressede moderselskab, der ifølge Bloomberg ikke har givet overskud siden 1999.

Atari Inc. ønsker sammen med den amerikanske kapitalfond Tenor Capital Management at få godkendelse til at overtage værdier for 5.25 millioner dollars i det konkursramte selskab og efterfølgende drive selskabet videre.

Der er nemlig rettigheder til 200 forskellige computerspilkoncepter i det krakkede selskab. Atari ejer desuden rettigheder til at firmaets logo, der som en del af merchandisesalg er ifølge Wall Street Journal står for 17 procent af selskabets indtægter.

Mest kendt er Atari for Asteroids og Pong, men selskabet står også bag spiltitller som Missile Command og Rollercoaster Tycoon.