Ledelse udvandrer fra Le Monde

Den øverste ledelse forlader Frankrigs mest kendte avis Le Monde efter en åben konfrontation med avisens redaktionelle medarbejderstab, der samtidig er avisens største aktionær.

Chefredaktør Eric Fottorino, bestyrelsesformand Pierre Jeantet og hans højrehånd Bruno Patino udtaler i en pressemeddelelse, at de har indset, at de ikke længere er i stand til at udføre deres job.

Medarbejderne kan i form af sammenslutningen Society of Editors of Le Monde nedlægge veto mod bestyrelsens beslutninger.

Den tidligere chefredaktør på Le Monde, Jean-Marie Colombani, var tvunget til at gå sidste år, da Society of Editors modsatte sig hans genvalg. Også en række andre ledende skikkelser er tvunget ud af Le Monde af den stærke medarbejdersammenslutning.

De tre ledende skikkelser er angiveligt stærkt utilfredse med, at fortrolige informationer om avisens økonomiske situation via Society of Editors tilflyder avisens medarbejdere. Medarbejdere, der for nylig demonstrerede foran hovedkvarteret i Paris, da det kom frem, at avisen havde mere end 1 mia. kr. i gæld.