Ledelse og revisor i Løkken Sparekasse bliver sagsøgt af Finansiel Stabilitet

Det statslige afviklingsselskab, Finansiel Stabilitet, har besluttet at kræve erstatning af direktionen, bestyrelsen og revisor i Løkken Sparekasse, der brød sammen i marts 2009.

Direktion, bestyrelse og revisor for Løkken Sparekasse har ifølge en advokatundersøgelse så stort et ansvar for sparekassens sammenbrud i marts 2009, at de nu kræves at betale erstatning til den rekonstruerede bank, der er ejet af det statslige Finansiel Stabilitet. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Bestyrelsen for den rekonstruerede Løkken Sparekasse A/S, der er et datterselskab af Finansiel Stabilitet, har haft advokaterne Mogens Skipper-Pedersen og Henrik Stenbjerre til at se Løkken Sparekasse efter i sømmene. Det var de samme, som lavede en voldsomt kritisk redegørelse om Roskilde Bank.

De konkluderer, at Løkken Sparekasse brød sammen på grund af en kombination af en meget høj risikotagning på udlånssiden, primært til ejendomsfolk langt fra sparekassens lokalområde, og manglende styring af kreditkvaliteten. Og forholdene er så alvorlige, at de har handlet uagtsomt, og dermed erstatningspligtigt, i forhold til lovgivningen.

"Bestyrelsen i Løkken Sparekasse har behandlet undersøgernes rapport og finder, at ledelse og revision har gjort sig skyldig i grov pligtforsømmelse. Vi vil nu anmode vores advokater om at foretage de nødvendige skridt til at rejse krav om erstatning for tab," udtaler bestyrelsesformand Ole Jørgensen.