Ledelse kaster 40 mio. kr. i Amagerbanken

Bestyrelsen og direktionen i Amagerbanken har givet tilsagn om aktiekøb i millionklassen, hvis redningsplanen bliver gennemført.

N.E. Nielsen og de øvrige bestyrelsesmedlemmer er klar til at hive tegnebogen frem. Fold sammen
Læs mere
Foto: Christian Als
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Amagerbankens fortsatte eksistens er fortsat et tvivlsspørgsmål, men de centrale personer i banken har nu tilkendegivet deres tiltro til bankens evner, hvis redningsplanen bliver en realitet.

Bestyrelsen og direktionen har nemlig givet tegningstilsagn til aktiekøb for næsten 40 mio. kroner.

Største beløb tegner Jesper Reinhardt sig for med 20 mio. kroner. Han er tredje generation motorcykel- og scooterforhandler, siden C. Reinhardt stiftede familievirksomheden Reinhardt i 1923.

Kent Madsen, rigmanden fra Silkeborg, der er drivkraften bag byens fodboldhold, er også parat til at spytte i Amager-kassen - han har givet tilsagn om 10. mio. kroner.

Henrik Håkonsson, direktør i Phase One, er den tredjestørste bidragsyder med et tilsagn om aktiekøb for 5 mio. kroner, mens administrerende direktør Jørgen Brændstrup vil tegne for 2,5 mio. kroner.

Den gode bestyrelsesformand N.E. Nielsen har givet tegningstilsagn for en rund million. Bestyrelsen får i øvrigt et tegningshonorar på 1 pct., hvilket betyder, at de får 1 pct. tilbage af deres investerede penge.

Carsten Ehlers og Henrik Zimino (borgmesteren i Tårnby) glimrer ved deres fravær på listen.

Læs mere: Så meget satser ledelsen selv på Amagerbanken