Leasingbranchen sender akut klage til EU

En stærkt utilfreds leasingbranche har sendt et klagebrev til Europa-Kommissionen på grund af regeringens indgreb mod leasingbiler. Det får "alvorlige konsekvenser" for leasingbranchen lyder det blandt andet i klagen.

Bilerne står stille i leasingbranchen, som nu har sendt en klage til EU over nye regler. Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe

Samme dag som regeringen fremsatte sit lovforslag om at ændre på registreringsafgiften og stramme reglerne på leasingbiler, sendte leasingbranchen et klagebrev til Europa Kommissionen.

Det skriver Jyllands-Posten.

Indgrebet vil ifølge leasingbranchen have »alvorlige konsekvenser og medføre uoprettelige skader på leasingbranchen på det danske marked,« står der blandt andet i brevet, som også henviser til, at de nye danske regler - efter leasingbranchens opfattelse - strider mod EU-traktatens bestemmelser om fri udveksling af tjenesteydelser.

De foreløbige konsekvenser af lovforslaget er, at flere leasingselskaber har sat deres udbud af leasing på hold, og brancheorganisationen Finans og Leasing beder Europa-Kommissionen om at få klagen behandlet som en »særlig hastesag.«

»Der er tale om et kompliceret regelsæt, og vi skal derfor anmode Europa-Kommissionen om et hastemøde,« står der i brevet fra leasingbranchen.

Der hersker endnu usikkerhed om, hvorvidt et leasingselskab ved indgåelse af en ny leasingaftale efterfølgende står med en stor ekstraregning på registreringsafgiften på grund af de nye krav om omberegning.

»Vi skal finde ud af, hvordan vi gør det på en ordentlig måde, så ingen kunder bliver taget som gidsel,« siger direktør i Alm. Brand. Leasing Thomas Lindgren Mortensen til Jyllands-Posten.