Leasing-chefen kører Audi

Mig og min bil. Målet for ALD Automotives nye chef er endnu mere vækst på det danske marked. Arbejdsredskabet er en Audi A6, men han drømmer om en Mercedes-Benz

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Leasing af biler er i eksplosiv vækst i Danmark. Læsset trækkes af relativt få spillere, der endnu mest koncentrerer sig om at få endnu flere virksomheder til at lease frem for at leje. Men inden for en overskuelig fremtid kommer leasingudbyderne også til at kæmpe hårdere om markedsandele og derfor er det vigtigt at kende regionen til bunds. Det gør ALD Automotives nye administerende direktør i Danmark.

Den sidste måned har Klaus Petersen været nyudnævnt adm. direktør i billeasingselskabet ALD Automotive i Danmark. Hans fornemste opgaver bliver, at sikre fortsat vækst for ALD i Danmark, som forventes at nå over en mia. kr. i omsætning i 2007.

Valget er faldet på Klaus Petersen efter at han gennem de sidste 18 måneder har været Nordic & Baltic Finance Director for ALD Automotive. Han afløser Poul Brødsgaard, der har valgt at søge udfordringer uden for ALD og automobilbranchen.

- Klaus har et indgående kendskab til ALDs virksomheder i regionen - ikke mindst den danske. Klaus vil sætte fokus på at sikre den fortsatte vækst samt ALDs position på markedet," siger Tim T. Albertsen, Senior Vice President for ALD International.

Klaus Petersen overtager direktørposten for en virksomhed, der gennem de sidste otte år har oplevet stor vækst. Virksomheden er gået fra en omsætning på 70 millioner kroner i 1998 til knap en milliard kroner i 2006.

Klaus Petersen har en tung ledelsesmæssig baggrund fra sine 18 år i Xerox, blandt andet som Adm. Direktør for Xerox i Danmark samt en række lederstillinger i Xerox' internationale organisation. .

Hvad bruger du mest din bil til? - Den bliver mest brugt til erhvervskørsel

Hvor ofte skifter du bil? - Ca. hvert 3 år

Hvorfor valgte du Audi A6? - Den har fået meget positiv omtale og samtidig kan jeg godt lide designet. Pladsen spiller også en vis rolle.

Hvilke egenskaber er vigtigst for dig? - Min bil skal først og fremmest være sikker og så skal den tilbyde en stor grad af komfort

Hvad er det bedste ved din nuværende bil? - Audi'en er uhyre letkørt og samtidig er den lydsvag og det elegante udseende bliver jeg ikke træt af

Hvad er det dårligste ved din nuværende bil? - Tjaa, jeg kan ikke rigtig finde noget at brokke mig over

Hvad er den bedste bil, du har ejet? - Mercedes-Benz E320

Hvilken bil er din drømmebil? - I øjeblikket er det også en Mercedes-Benz. Helt bestemt den smukke CLS model!

Har du fået mange bøder? - Nej, kun en enkelt for at køre 6 km for stærkt

Hvilken unode i trafikken er den værste? - Manglende tilpasningsevne eller hvad jeg kalder "alles kamp mod alle"