Lease en hybridbil og lej den ud til din nabo

Delebilskonceptet GoMore sender i løbet af december 150 grønne biler af sted mod de danske storbyer. I løbet af 2016 skal der efter planen køre 3.000 hybridbiler med Go Mores logo på de danske veje.

GoMores Toyota Yaris Hybrid har en hybridmotor, der sikrer et lavt CO2- og NOx udslip. Den kører ifølge producenten mere end 30 kilometer på literen. Fold sammen
Læs mere

Glem alt om dyre kaskoforsikringer, miljø­afgifter og udgifter til serviceeftersyn. GoMore præsenterer fremtidens bil. Eller fremtidens bilkoncept, skulle man måske snarere sige.

Delebilskonceptet tuner nemlig leasingordningen med 150 nye hybridbiler, så private kunder nu kan lease en hybridbil og leje den ud i nabolaget, når de ikke selv bruger den.

Ifølge GoMores kommercielle direktør, Rasmus Carlsen, vil samtlige 150 biler være leaset ud inden for den kommende uge, og det er bare den første bølge. Go More har nemlig som erklæret mål, at der i løbet af 2016 skal køre 3.000 leasede biler rundt på de danske veje med Go Mores logo på siden.

Alt efter hvor stort det logo er, koster det 2.750 eller 2.950 kroner om måneden at lease Go Mores Toyota Yaris Hybrid, der på en blanding af el og benzin kører godt 30 kilometer på literen. Leasingaftalen gælder for et år med 24.000 kilometer inkluderet og mulighed for forlængelse.

GoMore startede oprindeligt som en social platform for samkørsel, der sætter bilist og passager i forbindelse. På Go Mores hjemmeside er det således muligt at udleje et sæde i sin bil på en given strækning eller booke et lift med en bil fra Aarhus til København.

Sidenhen har GoMore udvidet, så det også er muligt at udleje hele sin bil på dagsbasis, og siden november sidste år, har det været muligt at lease en bil med henblik på at udleje den, når man ikke selv kører.

Et storbyfænomen

Med de 150 nye hybridbiler har GoMore samlet set 700 biler til leasing.

Det er ikke et krav, at de leasede biler skal indgå i de øvrige delebilskoncepter, men Rasmus Carlsen forklarer, at de fleste leaser netop med henblik på at tjene penge på samkørsel og udlejning.

»Leasingkonceptet er i høj grad medvirkende til, at vi har bedre performance på vores andre koncepter. Når folk leaser en bil for at dele den, kan vi se, at de både samkører og udlejer mere end almindelige udlejere,« siger Rasmus Carlsen.

Samkørsel og delebilskonceptet er primært et storbykoncept og hybridbilerne vil ifølge Rasmus Carlsen hovedsagligt komme til at køre på gaderne i Aalborg, Aarhus, Odense og Aarhus, hvor efterspørgslen på samkørsel er størst, og konceptet med at udleje biler fungerer bedst.

Inden 2020 er det planen, at GoMore skal lease 100.000 biler ud på det europæiske marked, hvor konceptet i dag findes i Danmark, Sverige, Norge, Spanien og Frankrig.