LD henter finans-sværvægter til bestyrelsen

Nykredits tidligere topchef Peter Engberg Jensen indtræder i LDs bestyrelse til april. Han afløser Hans Ejvind Hansen.

Peter Engberg Jensen, tidligere topchef i Nykredit, træder ind i LDs bestyrelse på generalforsamlingen i april. Fold sammen
Læs mere
Foto: Christian Liliendahl
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er en mand med tung erfaring fra den finansielle sektor, som første april bliver en del af bestyrelsen i Lønmodtagernes Dyrtidsfond (LD).

Beskæftigelsesministeriet udpeger torsdag tidligere koncerndirektør i Nykredit, Peter Engberg Jensen til bestyrelsen. Han afløser Hans Ejvind Hansen.

Med Peter Engberg Jensen i bestyrelsen opfylder LD kravet fra Finanstilsynet krav om, at mindst et bestyrelsesmedlem skal have  ledelseserfaring fra en anden relevant finansiel virksomhed. Det ventes at træde i kraft i år.

LD understreger dig, at det ikke er derfor, at det ikke er det, der er motivationen for at hente Peter Engberg Jensen ind i bestyrelsen.

»Bestyrelsen vurderes allerede i dag at opfylde kravene, der stilles i sektoren i øvrigt. Peter Engberg Jensen remplacerer Hans Ejvind Hansen, som har ønsket at udtræde efter mange år med topledelse og bestyrelseserhverv i både bank, forsikring og realkreditvirksomheder,« skriver LD i en pressemeddelelse.

Det er knap et år siden, at beskæftigelsesministeren slankede bestyrelsen i LD efter bestyrelsens eget ønske. Dermed blev antallet af medlemmer reduceret fra 21 til 7 medlemmer, og en række faglige organisationer udtrådte af bestyrelsen.

Bestyrelsen sammensættes i dag af 4 medlemmer, som udpeges efter indstilling fra hovedorganisationerne for lønmodtagere, samt 3 medlemmer, der udpeges direkte af beskæftigelsesministeren. Bestyrelsessammensætningen kan ses som udtryk for en videreførelse af det oprindelige lovgrundlag for fonden, således at LD fortsat ledes af repræsentanter for lønmodtagernes hovedorganisationer suppleret med repræsentanter for det offentlige.

LO's formand, Harald Børsting, er formand for bestyrelsen i LD, mens Realkreditrådets direktør, Ane Arnth, Jensen er næstformand.

Peter Engberg forlod Nykredit i 2013, hvor han fyldte 60 år - den traditionelle pensionsalder for danske bankdirektører - efter syv år i koncernen.

Siden er han blandt andet blevet formand for det udvalg, der skal finde en model for fremtidens ejendomsvurderinger.