LD Equity sælger småkagerne

LD Equity har solgt Bisca til det norske fødevareselskab Scandza, der er ejet af det amerikanske investeringsselskab Lindsay Goldberg.

Arkivfoto fra Bisca i Hjørring. Fold sammen
Læs mere
Foto: HENNING BAGGER
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er slut med mariekiks og vanillekranse i LD Equity, der sælger Bisca til det norske fødevareselskab Scandza. Bisca har i de seneste år gennemført en succesfuld turn around, hvilket har gjort småkage og kikse-selskabet til en attraktiv virksomhed.

”Bisca har gennem de senere år implementeret en ny strategi med fokus på mere forædlede kager småkager og kiks, og har på den måde været i stand til at forbedre de økonomiske resultater markant. Samtidig har selskabet opbygget en solid position som markedsleder i Dan Danmark samt en stærk position i Norge og Sverige”, udtaler bestyrelsesformand Claus Astrup Larsen i en pressemeddelelse.

Handlen afventer nu endelig godkendelse hos konkurrencemyndighederne i Norge, før salget kan gennemføres.


"Vi er meget tilfredse med den flotte udvikling Bisca har været igennem de sidste fem år. Ledelsen har gennemført en succesfuld turnaround gennem blandt andet optimering af logistik- og produktionsleddet samt lancering af nye produktkategorier. Vi realiserer et godt afkast på vores investering og vi er ikke i tvivl om, at ledelsen fortsat kan skabe værdi under de nye ejere," udtaler Niels Retbøll fra LD Equity.

Scandza er etableret med det formål at investere i og udvikle selskaber indenfor fødevareindustrien, og købet af Bisca er derfor et element til at styrke positionen i Norden. I forvejen ejer Scandza virksomhederne Sørlandschips (Norges andenstørste producent af chips) og Synnøve Finden (Norges andenstørste mejeri).