Lavprisselskab tager over efter Spanair

Flyselskab er klar til straks at fylde en del af hullet på flyvninger fra København til Spanien.

Vueling hedder lavprisselskabet fra Barcelona, som træder ind på nogle af Spanairs ruter. Fold sammen
Læs mere
Foto: JOSEP LAGO
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Under 24 timer efter, at det delvist SAS-ejede flyselskab Spanair meddelte, at det var gået i betalingsstandsning, landede et fly i Københavns Lufthavn i Kastrup for at indlede flyvninger på Spanairs gamle rute til Barcelona. Det er det spanske lavprisselskab Vueling, som i virkeligheden blot har fremskyndet allerede planlagte afgange.

Det var nemlig i forvejen meningen, at Vueling fra 25. marts ville begynde at flyve til København, men Spanairs nedtur fredag aften har fået konkurrenten til at rykke hurtigt. Allerede lørdag klokken 17.55 landede det første fly fra Vueling i Kastrup, og inden klokken 18 returnerede det til Spanien.

Passagerer med billetter til Spanair kan købe en plads på de nye afgange til særlige priser, skriver Vueling i en pressemeddelelse.

Op mod 500.000 passagerer rundt om i Europa kan blive påvirket af Spanairs betalingsstandsning, skriver Bloomberg, som citerer den spanske avis La Vanguardia for, at selskabets samlede gæld kan løbe op i 350 millioner euro eller omkring 2,6 milliarder kroner. Ifølge avisen er netop SAS den største kreditor med et tilgodehavende på 149 millioner euro, og den spanske bank La Caixa skal have det meste af et syndikeret lån på 50 millioner euro i klemmme. Så er der en gæld på cirka 80 millioner euro til underleverandører, og endelig er der medarbejderne og passagererne, som vil kræve penge fra den halvtomme kasse.