Lavprishotel på luksusadresse

Københavns største hotelgruppe er på vej med et lavprishotel på en af byens bedste adresser.

Foto: Linda Kastrup. Dorte Krak, adm. direktør i Arp-Hansen gruppen.
Læs mere
Fold sammen

Københavns hotelkonger i Arp-Hansen-gruppen har købt en af byens bedste adresser til sit næste hotel, som efter planen åbner i 2014, skriver standby.dk.

Grunden ligger i Borgergade tæt på Kgs. Nytorv, og hotellet får 340 værelser med to stjerner. Dermed bliver hotellet kædens andet tostjernede hotel i stil med Wakeup Copenhagen, som i 2009 åbnede som nabo til Tivoli Hotel & Congress Center, der også hører under Arp-Hansen Hotel Group.

Hotellet i Borgergade bliver det 12. hotel i gruppen, som allerede udbyder hvert femte af hovedstadens hotelværelser.

Prisen på grunden eller det nye hotel ønsker gruppens koncerndirektør Dorte Krak ikke at oplyse til standby.dk. Men som tommelfingerregel koster et nyt hotelværelse ca. en mio. kroner, så prisen på det nye hotel med 340 værelser bliver formentlig på den anden side af 300 mio. kroner,  skriver standby.dk.

Hotellet skal tegnes af hotelgruppens sædvanlige arkitekt Kim Utzon, som også har tegnet kædens hoteller Copenhagen Island, Wakeup Copenhagen og Tivoli Hotel & Congress Center.

Det er succesen med Wakeup, der får Arp-Hansen til at gentage konceptet med det kommende hotel.

"Over 500.000 gæster har boet på Wakeup siden åbningen. Vi har derfor stort ønske om at udvikle konceptet med endnu et hotel - nu blot på en central beliggenhed i den anden ende af København. Borgergade er et levende kvarter med restauranter, shopping, parkering og god infrastruktur med tog, bus og metro," siger Dorte Krak.

De københavnske hoteller oplevede i 2012 en gennemsnitlig belægning på næsten 70 pct.

"Selv om nogle hoteller har det svært, var belægningsprocenten sidste år udtryk for et historisk sundt niveau," siger Dorte Krak, som kalder bookingtallene for 2013 pæne.