Lavere råvarepriser lover godt for Carlsberg

Børshuset Nomura spår faldende råvarepriser til gavn for bryggerier og Carlsberg.

Foto: Brian Bergmann. De lavere råvarepriser ventes at slå igennem i bryggerisektorens regnskaber i løbet af 2014, skriver Nomura. For Carlsberg kan prisfaldene dog begynde at vise sig tidligere.
Læs mere
Fold sammen

Bryggerisektoren og Carlsberg i særdeleshed kan glæde sig over, at udviklingen i råvarepriserne ser ud til at være vendt. Det konkluderer børshuset Nomura, der spår faldende råvarepriser i andet halvår af 2013 i størrelsesordenen 8 pct. fulgt af yderligere prisfald på 9 pct. i 2014.

Forventningerne til byghøsten er høj i mange markeder og samtidig ser efterspørgselen ud til at være vigende på vækstmarkederne primært som følge af lidt lavere økonomiske vækstrater.

De lavere råvarepriser ventes at slå igennem i bryggerisektorens regnskaber i løbet af 2014, om end bryggeriernes prissikringsaftaler kan forsinke effekterne, skriver Nomura. For Carlsberg kan prisfaldene dog begynde at vise sig tidligere.

»For Carlsberg, der led mest under høje inputomkostninger på grund af knaphed i Rusland i 2010 og 2011, ser vi det største potentiale for fremgang, hertil kommer minimum hedging på markederne i Østeuropa, hvilket kan synliggøre nogle af effekterne i fjerde kvartal,« skriver Nomura i notatet.

Børshuset fastholder anbefalingen »køb« og kursmål 680 for Carlsberg og er købere af aktien på den helt korte bane.

»Vi vil bygge en position forud for regnskabet for andet kvartal den 21. august,« hedder det i notatet.