Lave priser kan presse flyselskaber

De lave priser for flybilletter vil ifølge flyekspert give problemer for flere flyselskaber. SAS prøver at opfordre til et strammere prisniveau i branchen.

SAS forsøger at opfordre de andre flyselskaber i branchen til at holde en stram prisdisciplin. Norwegian flyver den modsatte vej og bliver ved med at tilbyde lavere flypriser. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jeppe Bjørn Vejlø
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Priserne for flybilletter bliver ved med at styre med den lave prisklasse. Glædeligt for forbrugerne. Men problematisk for nogle flyselskaber.

SAS meddelte for nogle uger siden til branchesitet Check-in.dk, at de opfordrede flyselskaber i det skandinaviske marked til at opretholde en stram prisdisciplin. Simpelthen fordi at SAS-direktør Joakim Landholm mener, at der er brug for at beskytte den gennemsnitlige billetindtægt mod yderligere pres og for at sikre lønsomhed.

Men lavprisselskaberne ser ikke ud til at følge opfordringen, men bliver ved med at sænke priserne.

Norwegian udbyder lige nu de laveste billetpriser til europæiske destinationer i selskabets historie. Det viser Norsk Flyprisindeks, som rejsesøgemaskinen Travelkmarket.no står for.

Her er den administrerende direktør ikke glad for det billede, der er ved at tegne sig i flybranchen.

»Jeg vil gå så langt at kalde denne prisudvikling for en anelse bekymrende. Det er selvfølgelig glædeligt, at forbrugerne kan få adgang til billige flybilletter, men det er vigtigt, at aktørerne i markedet kan holde til det. Der er ikke plads til at sænke priserne yderligere uden, at det kommer til at gøre rigtig ondt på flyselskaberne,« siger Ole Stouby fra Travelmarket.no i en pressemeddelelse til det norske marked.