Lauritzen presses til salg af tankskibe

Tidligere Torm-folk vil købe flåde af tankeskibe af det kriseramte rederi Lauritzen.

Jan Kastrup-Nielsen, der er den nye administrerende direktør i rederiet J. Lauritzen, forsøger at bane vej for en bedre økonomisk fremtid ved salg af forretningsområder. Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I ti år har J.Lauritzen-rederiet kæmpet med at få sin store tankskibssatsning til at blive en succes. Men nu giver rederiet op, og ifølge Børsen sælger det otte tankskibe.

Viceadministrerende direktør og CFO i Lauritzen, Birgit Aagaard Svendsen, vil dog hverken be- eller afkræfte, om tankskibene er blevet solgt endnu.

»Vi kommenterer ikke rygter, men jeg kan bekræfte, at der er udvist interesse for vores skibe,« siger hun til Børsen.

Det ville ikke være en stor overraskelse, hvis et køb snart gik igennem. J. Lauritzen har længe haft store økonomiske problemer. Rederiet kæmper med en gæld på seks milliarder kroner, og Birgit Aagaard Svendsen fortæller åbent til Børsen, at rederiet forsøger at komme af med tankskibene for at styrke balancen og kassebeholdningen og få reduceret den store gæld.

»Vi mangler et positivt cash flow, og for at være sikre på, at vi fremadrettet har den nødvendige likviditet, har vi valgt at reducere antallet af forretningsområder,« siger hun til Børsen.

For nylig fik rederiet ny administrerende direktør i Jan Kastrup-Nielsen, og med et salg markerer han en ny kurs for det 129 år gamle rederi. Og det er der brug for efter, at J. Lauritzen senest er kommet ud med et underskud i 2012 på 1,8 milliarder kroner og forventer, at det tal vil stige til cirka to milliarder kr. i år.

Det er det kun tre år gamle tankskibsrederi Tankers Inc, der står klar med investeringspungen til at købe tankskibene. Bag det nye rederi er forhenværende topfolk fra rederiet Torm blandt andet Mikael Skov, der nu er øverste direktør i Tankers Inc. Han forklarer til Børsen, at rederiet går efter at købe nye skibe for at blive en betydningsfuld spiller på markedet for produkttankskibe.