Lauritz.com tager på juleferie med kæmpe aktielussing

Auktionshuset Lauritz.com har fået gigantiske øretæver på børsen den seneste uge. I løbet af blot fem dage har selskabet mistet næsten 25 procent af sin markedsværdi.

Lauritz.com
Foto: Søren Bidstrup. Aktionshuset Lauritz.com har haft en forfærdelig uge på børsen.
Læs mere
Fold sammen

Det står skidt til for Lauritz.coms aktiekurs, som de seneste dage er faldet dramatisk. Auktionshuset blev børsnoteret i sommeren 2016 og har siden tabt næsten 80 procent af sin markedsværdi.
Den seneste uge er det for alvor gået ned ad bakke for Lauritz.com, da selskabets aktiekurs er dykket med næsten 25 procent.

Det betyder, at selskabets markedsværdi kommer ned omkring 100 millioner kroner. Til sammenligning har Lauritz.com en gæld på omkring 240 millioner kroner.

I løbet af 2016 bød Lauritz.com aktionærerne på en giftig cocktail bestående af faldende omsætning, massive renteudgifter på et svensk obligationslån og store uklarheder om en nedslidt lagerhal på Østerbro, der står over for en omfattende og kostbar renovering.

Og 2017 har bestemt ikke været bedre, da auktionhusets omsætning er fortsat med at skrumpe. Lauritz.com kom ud af årets første ni måneder med en underskud på knap tre millioner kroner.

Udviklingen i Lauritz.com står i skærende kontrast til de gyldne løfter, som aktionshusets ejer, Bengt Sundstrøm, lokkede aktionærerne med, da selskabet gik på børsen i 2016. Dengang lød målsætningen, at Lauritz.com skulle være til stede i lige så mange lande som den verdensomspændende møbelgigant IKEA.

For godt tre uger siden udspillede der sig et dramatisk opgør i ledelsen om fremtiden for auktionshuset. Her valgte Bengt Sundstrøm at skille sig af med den nyslåede direktør, Erik Norberg, der til stor overraskelse blot fik tre måneder på posten.

Erik Norberg havde ellers igangsat en finansiel analyse, der skulle kigge selskabets skrantende økonomi efter i sømmene. Samme dag, som Norberg blev smidt på porten, valgte tre tunge bestyrelsesmedlemmer at trække sig fra Lauritz.coms ledelse i protest.