Lauritz.com mangler bud: Er du klar med 51 millioner?

Auktionshuset Lauritz.com kommer ikke igennem med et salg af en problematisk ejendom på Østerbro i København. Køberen er pludseligt sprunget fra, hvilket betyder, at auktionshuset fortsat hænger på ejendommen og går glip af mere end 50 mio. kr.

Læs mere
Fold sammen

Lauritz.com-ejer Bengt Sundstrøm købte i 2009 en ejendom i København for 57 millioner kroner. Det har siden vist sig at være en rasende dårlig beslutning. Sundstrøm har i årevis prøvet at sælge ejendommen, indtil den i foråret 2016 blev skubbet ind i Lauritz.com.

Auktionshuset så endelig ud til at slippe af med den problematiske ejendom, da selskabet tidligere på året indgik en aftale om at sælge den lettere ramponerede bygning for herefter at leje den tilbage. I en selskabsmeddelelse fra 20. maj i år skriver Lauritz.com, at ejendommen ifølge en aftale med en ikke nærmere defineret køber skal renoveres og herefter fungere som auktionshus og hovedkontor for Lauritz.com.

Søndag aften oplyste Lauritz.com så i en selskabsmeddelelse, at køberen af ejendommen efter grundige overvejelser har besluttet at rive aftalen i stykker. Lauritz skriver i meddelelsen, at det fejlslagne salg betyder, at selskabet går glip af en likviditetsforøgelse på 51 mio. kr., som skulle være landet i auktionshusets slunkne pengekasse i slutningen af 2017.

Der er i forvejen et vist pres på Lauritz.coms finanser. Sidste år tabte auktionshuset 8,5 mio. kr.

Lauritz.com skal nu på jagt efter en ny køber, der kan se fidusen i at betale omkring 50 mio. kr. for en ældre ejendom, der trænger til en større renovering. Ifølge den aftale, som altså nu er faldet på gulvet, er det Lauritz.com, der skal stå for istandsættelsen.

Lauritz-aktien falder fra morgenstunden med mere end 2,5 pct.i et ellers positivt marked.