Lauritz.com lukker filial: Omsætningen er for lav

Det er ikke kun de danske Lauritz.com-partnere, der skranter på økonomien. Til jul lukker svensk auktionshus, fordi omsætningen har været utilfredsstillende.

Rovsingsgade 68 - Lauritz.com Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup

Efter otte år i den svenske by Örebro, drejer Lauritz.com nøglen om. Selvom Örebro er Sveriges sjettestørste by, har omsætningen været så lav, at de økonomiske hjul mangler fremdrift. Det fortæller Lauritz.coms konceptchef Mette Jessen til til na.se.

»Det har desværre vist sig sværere, end vi først troede, for vores nuværende partnere at opnå et tilstrækkeligt antal sælgere og vare at sælge. Derfor har omsætningen heller ikke udviklet sig, som vi normalt oplever i Lauritz.com-regi,« siger Mette Jessen, og fortsætter:

»Når salget falder til et utilfredsstillende lavt niveau, bliver det svært at få økonomien til at løbe rundt«.

Når auktionshuset i Örebro lukker den 22. december, er der syv Lauritz.com-filialer tilbage i Sverige. I Danmark er tallet 13, ligesom der er en håndfuld auktionshuse spredt over Norge, Tyskland og Belgien. Som Business.dk tidligere har kunne fortælle, er Örebro dog ikke det eneste sted, hvor det er røde tal på bundlinjen:

En gennemgang af regnskaberne hos en række af Lauritz.coms partnere i Danmark viser, at seks ud af otte auktionshuse taber penge.

Samtidig slås auktionshuset fortsat med at få solgt en nedslidt lagerejendom på Rovsingsgade i København. Salget skal sende friske kontanter i det børsnoterede selskabs slunkne pengekasse. Den tidligere køber opgav, da det stod klart, at det ville koste et stort millionbeløb at bringe den udpinte bygning på fode. Dermed har Lauritz.com indtil videre ikke fået de mere end 50 millioner kroner i kassen fra det forventede salg.