Lauritz.com bliver smidt ud af Systembolaget

Svenske Systembolaget dropper Lauritz.com som samarbejdspartner, skriver svensk avis.

Foto: Torben Christensen. Auktionshuset Lauritz.com i Næstved.
Læs mere
Fold sammen

Systembolaget, der har monopol på at sælge alkohol i Sverige, vælger ny samarbejdspartner i stedet for danske Lauritz.com, skriver den svenske erhvervsavis Dagens Industri.

Siden 2004 har Systembolaget haft en aftale med Stockholms Auktionsverk, som Lauritz.com har ejet siden 2014.

»Når det gælder vores eksterne leverandører og samarbejdspartnere så konkurrencesætter vi vores indkøbsbehov. Nu har vi arbejdet længe med Stokholms Auktionsverk,« siger Systembolagets pressemedarbejder Therese Elmgren til den svenske avis uden at uddybe beslutningen yderligere.

Samarbejdet har involveret såkaldte drikkeauktioner, hvor kunderne har kunnet købet alkohol via Lauritz.com's hjemmeside.

Tidligere har Niclas Forsman, adm. direktør for Stokholms Auktionsverk, været meget positiv om samarbejdet med Systembolaget, men nu nedtoner han betydningen af, at aftalen med Systembolaget stoper.

»Det har begrænset påvirkning på vores totale indtjening,« skriver han i en mail til avisen.

Systembolaget er en statsejet svensk butikskæde, som i Sverige har monopol på sælge drikke med mere end 3,5 pct. alkohol. Systembolaget er verdens største importør af alkohol og består af mere end 410 butikker og 552 forhandlere over hele Sverige.