Laudrup slår statsministeren på DR

Danskerne sad klistret til skærmen, da tre generationer Laudrup onsdag fortalte om deres liv.

Michael og resten af Laudrup-familien har trukket mange seere til skærmen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger
Ikke mindre end 1,4 mio. danskere så det første af to programmer om fodboldfamilien Laudrup på DR1.

Dermed slår familien Laudrup statsministerens nytårstale på DR. 900.000 danskere så ifølge Gallup Anders Fogh Rasmussen fortælle om sine visioner for 2008 på DR1.

”Det er rigtig flotte tal for Laudrup-programmet. Jeg vil vurdere, at seertallet ligger 30-40 pct. højere end normalt,” siger TV-direktør på mediebureauet Carat, Mikael Ostenfeld.

Dermed ser det ud til, at både TV 2 og DR havde god grund til at holde på deres ret i balladen om, hvem der havde rettighederne til programmet. Begge TV-stationer mente, at de havde indgået en bindende aftale med produktionsselskabet Skandinavisk Film Kompagni om at vise programmerne.

Da TV 2 kort inden jul kørte trailere for programmet fik DR nedlagt fogedforbud mod at TV 2 viste programmet.

Retssag truede

Da en retssag om rettighederne til programmet kunne trække i langdrag fandt parterne imdlertid hinanden i et forlig, hvor de kan vise hver deres del af det attraktive program. Og den aktion har altså givet DR 1,4 mio. seere en grå januar onsdag.

Første afsnit af DRs nye dramasatsning Sommer blev til sammenligning set af 1,6 mio. mennesker, vel at mærke på en søndag aften. Selvom Laudrup-programmet slog statsministerens nytårstale på DR1, var der dog stadig flere danskere, der så statsministeren tale, end Laudrup drible. TV2 viste nemlig også statsministerens tale og her så 1,1 mio. danskere med.

Andet og sidste afsnit af historien om Finn, Michael, Brian og de andre Laudrup’er sendes på TV 2 torsdag aften.