Laudrup-producent undrer sig over DR

Filmproducent Erik Stephensen undrer sig over, at DR kører juristerne i stilling for at forhindre hans dokumentarfilm om familien Laudrup bliver vist på TV 2. Han oplyser, at han har en kontrakt med TV 2.

”Det undrer mig, at DR gør det her, og vi er kede af, at det er kommet så vidt. I bund og grund har vi bare et program, som vi havde glædet os til at vise danskerne. Men DR gør jo, hvad de mener er rigtigt,” siger Erik Stephensen, adm. direktør i Skandinavisk Film Kompagni.

Overfor Business.dk kaster han lys over den bemærkelsesværdige sag, der i går medførte, at DR fik fogedretten til at forbyde TV 2 at vise den planlagte dokumentar om Laudrup.

”Vi forhandlede gennem et år med TV 2, uden at forhandlingerne førte frem til en aftale. Herefter henvendte vi os til DR, der uden videre accepterede programindholdet og herefter skitsen til en aftale. På den baggrund vendte TV 2 tilbage og ville genoptage forhandlingerne . Derpå indgik vi en endelig aftale med TV 2, der er vores store samarbejdspartner og meddelte DR, at vi måtte træde tilbage fra forhåndsaftalen,” siger Erik Stephensen.

”Overfor DR lagde jeg ikke skjul på, at det var en ulykkelig situation, hvor jeg var tvunget til at vælge mellem det rigtige og det nødvendige,” siger Erik Stephensen, der til Ritzau oplyst, at årsagen til at forhandlingerne med TV 2 strandede i første omgang var TV-stationens ønske om at redigere i udsendelsen.

Han aviser, at det har været et spørgsmål om pris, hvilken kanal Laudrup-programmet endte på. Derimod har han formentlig haft tankerne på virksomhedens andre opgaver for TV 2, herunder produktionen af Go' Morgen Danmark, inden han gav samarbejdspartneren en kurv.

TV2 har kæret fogedrettens forbud til Landsretten, der nu skal tage stilling til, hvem der har ret til at vise de to højt profilerede programmer.