Lasse Lindblad lægger nyt guldæg

Det tidligere medlem af Milliardærklubben og topchef i den krakkede finanskoncern Capinordic kan blive rig på at børsnotere biotekselskabet Serendex

Det tidligere medlem af Milliardærklubben, forhenværende stifter og topchef i finanskoncernen Capinordic Lasse Lindblad er ved at lægge et nyt guldæg. Fold sammen
Læs mere
Foto: Lars Helsinghof Bæk

Det tidligere medlem af Milliardærklubben, forhenværende stifter og topchef i finanskoncernen Capinordic er ved at lægge et nyt guldæg.

Lige efter påske forventes generalforsamlingen at godkende planer om at børsnotere biotekselskabet Serendex på børsen i Oslo til juni.

Serendex opererer med en forventes børsværdi i størrelsesordenen en milliard kr. Det kan, lyder vurderingen blandt Lasse Lindblads gamle investeringspartnere i Milliardærklubben betyde 300 mio.kr. i Lasse Lindblads lommer.

Lasse Lindblad har nurset Serendex gennem nogle år sammen med idemanden bag biotekselskabet, professor Lars Heslet fra Rigshospitalet. Endnu en  investor i Serendex er den tidligere stolefabrikant fra Sorø, Lorenz Jørgensen, som også er en stor ejendomsinvestor i København.

Serendex arbejder med såkaldt re-positionering af eksisterende lægemidler, som afprøves på nye indikationer. Professor Lars Heslet har bl.a. argumenteret for, at Novo Nordisks blødermedicin kan stoppe blødninger i lungerne,hvis det indåndes frem for at blive indsprøjtet i blodbanerne.

Lase Lindblad har tidligere arbejdet med biotek og står bag børsnoteringen af Bioporto i 2005 sammen med Christian Rovsing. Finanskoncernen Capinordic krakkede ovenpå finanskrisen. En række kendte navne som den nyligt bedrageridømte Steen Bryde, samt de tidligere rigmænd Erik Damgaard og Ole Vagner var blandt investorerne i Capinordic.