Lasse Bolander ny formand for Nordjyske

Nordjyske Medier skifter ud i bestyrelsen, hvor både formand og næstformand erstattes.Tidligere koncernchef for Berlingske Media, FDB-formand Lasse Bolander, bliver ny formand. (opdateret 16.25)

Foto: Benitta Marcussen
Det har selskabet meddelt Erhvervs- og Selskabsstyrelsen.

Lasse Bolander erstatter Knud-Erik Borup som formans, mens Jørgen Kjær Jacobsen erstatter Poul Lauritsen som mediehusets næstformand. Han får følge af en række nye medlemmer i bestyrelsen for medieselskabet. Knud-Erik Borup fortsætter som formand for holdingselskabet.

”Det er spændende og omfattende virksomhed, der har udviklet sig til at dække mange forskellige medietyper,” siger Lasse Bolander, der allerede var en del af bestyrelsen i Nordjyske Holding, men nu altså bliver formand for selve medievirksomheden.

”Nordjyskes udfordringer er de samme som andre medievirksomheders i øjeblikket. Der er nogle konjunkturer, der rammer alle mediekanaler i øjeblikket, og derudover nogle strukturelle udfordringer, der betyder, at det er svært at fastholde betalende læsere,” siger Lasse Bolander.

Nordjyske Medier ejes gennem holdingselskabet Nordjyske Medier Holding af Aalborg Stiftstidendes Fond. Adm. direktør hedder fortsat Per Lyngby. Han fremlage for nylig regnskab for 2008, der viste en omsætning på 732 mio. kr. og et driftsresultat på 8,5 mio. kr.

Lasse Bolander, 41, har en fortid som en koncernchef for Det Berlingske Officin, der i dag hedder Berlingske Media. Efter 11 år i virksomheden blev han vraget af formand David Montgomery i 2007. I 2008 blev han med stort flertal valgt til formand for FDB. FDB ejer Coop, der er Danmarks største detailhandelsvirksomhed med supermarkedkæder som Kvickly, Fakta, SuperBrugsen og Irma.