Lasse Bolander afsat som formand for Nordjyske Medier

Hele Nordjyske Mediers bestyrelse med Lasse Bolander i spidsen er blevet afsat med øjeblikkelig virkning ved en ekstraordinær generalforsamling mandag, skriver flere medier.

Lasse Bolander er netop blevet afsat som formand for driftsselskabet Nordjyske Medier, som han har stået i spidsen for siden 2009. Fold sammen
Læs mere
Foto: Asger Ladefoged
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Bestyrelsesformand Lasse Bolander og fem andre bestyrelsesmedlemmer i Nordjyske Medier er mandag blevet skiftet ud med øjeblikkelig virkning. Det skete under en ekstraordinær generalforsamling, hvor ejerne bag meddelte, at bestyrelsen i Nordjyske Holding A/S tager over.

Nordjyske.dk skriver, at holdingselskabets bestyrelse skal fungere som midlertidig bestyrelse for medieselskabet, indtil en ny bestyrelse er på plads. Jørgen Kjær Jacobsen, der nu er bestyrelsesformand for begge selskaber, forventer, at det vil ske i løbet af to-tre måneder.

»Ændringen sker som følge af de ændringer, der er sket i Nordjyskes koncernstruktur gennem de seneste par år, hvor alle aktiviteter, der ikke er medierelaterede, er blevet solgt fra,« forklarer han til Nordjyske.dk.

Ud over Lasse Bolander, som også er bestyrelsesformand for dagbladet Information og i dagligvarekoncernen Coop, blev der sagt farvel til næstformand Claus Christensen, Lars Bonderup Bjørn, Mette Bove-Nielsen, Cecilie Bonefeld-Dahl og Ib Nørholm. De tre medarbejderrepræsentanter fortsætter i bestyrelsen.

»Nu satser vi yderligere på medievirksomheden, og i den forbindelse ønsker vi fra ejers side at foretage en struktureret rekrutteringsproces til bestyrelsen i Nordjyske Medier. Det er årsagen til, at vi skifter ud og gør det fra grunden,« udtaler Jørgen Kjær Jacobsen til Mediawatch.dk.

Sidste år bød på et underskud på godt 42 millioner kroner, men ejerne forventer, at medieselskabet atter vil give overskud i 2017.

Jørgen Kjær Jacobsen påpeger over for Mediawatch.dk, at Nordjyske Holdings bestyrelse har været tilfreds med Lasse Bolander og den øvrige bestyrelses arbejde, og at det var en enstemmig beslutning.