Lars Seier vil sparke gang i danske iværksættere

Den danske milliardær Lars Seier Christensen vil med sit nye selskab, Seier Capital, brede sin formue ud over endnu flere investeringsprojekter. På en nyoprettet hjemmeside vil han samtidig skabe en portal, hvor iværksættere kan finde inspiration og råd.

Lars Seier Christensen er med sin virksomhed Seier Capital på jagt efter nye projekter, han kan investere sin formue i. Fold sammen
Læs mere
Foto: Sophia Juliane Lydolph
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det ville være synd at sige, at Lars Seier Christensen har for at vane at bruge små armbevægelser i sine projekter og forretningseventyr.

Mandag er hans nye hjemmeside, www.seiercapital.com, gået i luften, og den synes da også at bære vidne om en forretningsmand, der er på toppen af sin karriere. Hjemmesiden markerer starten på et nyt eventyr for den danske erhvervsmand, der i starten af det nye år trådte af som adm. direktør i hjertebarnet, Saxo Bank, for i stedet at bruge sin vågne tid på den stadig voksende portefølje af selskaber og virksomheder, han har kastet sin formue efter de seneste år.

»Jeg er i min anden ungdom,« fortæller Lars Seier Christensen.

»Det er ingen hemmelighed, at jeg altid har været mere entreprenør end bankdirektør, og nu vil jeg gerne prøve noget andet, mens jeg har energien til det. Det skal være mere værdiskabedne, og så skal det være sjovt,« meddeler den karismatiske milliardær.

Lars Seier Christensen beskriver Seier Capital som en slags venturekapitalistfond med ham som eneste investor.

»Og det positive er, at med mig som den eneste investor vil vi kunne træffe beslutninger hurtigere uden at skulle tage alle mulige politiske hensyn, som man skal i en stor investorkreds« fortæller han.

Den 53-årige milliardær har fortsat aktier i Saxo Bank, og han har de seneste år involveret sig i flere foretagender, hvor af flere relaterer sig til hans interesse for sport og mad. Michelin-restauranten Geranium og senest burgerrestauranten Juicy Burger er blandt de virksomheder, Lars Seier har købt sig ind i senest. SIdste år købte han samtidig 43 procent af aktierne i Rungsted Ishockey, der i dag bærer navnet Rungsted Seier Capital. De seneste måneder har han tillige teaset med et endnu ikke offentliggjort cykelprojekt med Bjarne Riis på sin Facebook-side.

OK. Det virker som interessen for Bjarne Riis' og mit samarbejde er tilstede. Tak for det! :-)Vi ser begge frem til at...

Opslået af Lars Seier Christensen på 27. januar 2016

»Der er mening med galskaben. Investeringerne ligger ud over en fire-fem forskellige ben, og det er de ben, jeg vil fortsætte med at fokusere på. Det er områder, der interesserer mig,« fortalte han i et interview med Berlingske Business i efteråret.

Med hjemmesiden vil Lars Seier først og fremmest informere og oplyse om sit investeringsselskab, ligesom det er et forsøg på at sætte systematik i en til tider kaotisk branche, hvor op mod 25-30 håbefulde entreprenører hver uge kontakter milliardæren på alverdens platforme og steder for at fortælle om deres ideer.

»Det kan være en e-mail, en Facebook-besked eller en, der lige hiver fat i mig i en bar. Det har været et problem, fordi det bliver for kaotisk og rodet. Nu vil alle blive henvist til hjemmesiden, hvor man vil blive bedt om at svare på nogle spørgsmål, der kan give os bedre fornemmelse af, hvad projektet går ud på,« siger Lars Seier.

På hjemmesiden vil der i løbet af den kommende tid også blive præsenteret et debatunivers, der har iværksættere som målgruppe.

»Jeg har jo en generel interesse i samfund og i politik, og jeg vil gerne prøve at række en hånd ud til iværksættermiljøet, så derfor vil der også være artikler af generel interesse for entreprenører, der forhåbentlig kan inspirere,« siger Lars Seier.

Milliardæren, der på Berlingskes opgørelse over Danmarks rigeste personer optræder som landets 31. rigeste person med en formue i omegnen af 3,1 milliarder kroner, ved endnu ikke, hvilke projekter han vil investere i.

»Men jeg forestiller mig en nedre grænse omkring en halv million kroner og så op til fem, seks, syv millioner kroner. Det skal være projekter, der er lidt længere i fasen. Hvis vi går under den halve million, er det til hånden og munden. Det skal være firmaer, der har en ide klar til at køre rimelig hurtigt,« siger Lars Seier Christensen.

»Der er et par udenlandske selskaber allerede, og der kommer flere. Det er klart, at jeg har særlig status i Danmark, fordi der er mange entreprenører, der kender Saxo Bank, så der får jeg meget fra Danmark. Det er et privilegium at have et sted, hvor folk kommer til dig.

Der er for så vidt vidde rammer, hvor projekterne kan være baseret henne, men Lars Seier satser dog på det nordlige Europa som det sted, hvor han vil dedikere de fleste af sine kræfter.

 

»I USA kan man jo have et powerpoint, et skrivebord og en stol, og så er man 10 millioner dollars værd. Det ligner lidt en boble,« siger Lars Seier, der dog alligevel skal en smuttur til Silicon Valley i den nærmeste fremtid for at få »styrket sit netværk«.

Generelt glæder han sig til at kunne være med til at agere katalysator for iværksættere, der mangler råd og midler til at realisere den gode idé.

»Vi ved, at det ikke er i de store firmaer, at jobs skabes. Det sker i ude i det små, og det er også der, innovation starter. Det er den slags, der interesserer mig, og det glæder jeg mig til at bruge min tid på,« siger Lars Seier Christensen.