Lars Seier slår hånden af Kasi-Jesper

I kølvandet på det mislykkedes parløb i Endless Jewelry slår Lars Seier Christensen nu fast, at han næppe kommer til at samarbejde med Jesper »Kasi« Nielsen igen.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

To af dansk erhvervslivs mest karismatiske iværksættere kommer næppe til at samarbejde igen.

Tilbage i 2014 kastede Lars Seier Christensen et to-cifret millionbeløb »i den høje ende« efter Endless Jewelry, som Jesper »Kasi« Nielsen havde stiftet efter sit exit fra Pandora.

Tidligere på året stod det dog klart, at forretningseventyret ikke var gået helt som planen. Jesper »Kasi« Nielsen forlod Endless Jewelry, og selvom parterne selv nedtonede dramatikken og italesatte det som »en strategisk« beslutning, blev der spekuleret i, at det var uenigheder om en række forhandleraftaler, der reelt skilte parterne.

Og den teori bekræfter Lars Seier Christensen nu overfor Berlingske Business i et interview på Folkemødet.

»Uden at gå i detaljer er Endless en af de udfordrende investeringer, som vi arbejder på at gøre stærkere og bedre, og der er fremskridt, men det er en udfordring,« siger han.

Hvor meget hænger sammen med de her fordelagtige forhandleraftaler, Jesper Nielsen indgik?

»Det er ikke et uvæsentlig problem, men jeg har ikke lyst til at gå i detaljer, men nu kører vi forretningen på en god og sund og måde. Vi har ikke gjort det nemmere for os selv, men det kommer vi til at gøre fremadrettet« siger Lars Seier.

Kommer du til at lave forretninger med Jesper Nielsen igen?

»Det antager jeg ikke som sandsynligt«.

Kort efter sit exit fra Endless Jewelry, meldte Jesper »Kasi« Nielsen sig parat med et nyt smykkefirma - denne gang under navnet Amazing Jewelry. Umiddelbart ligner selskabet en direkte konkurrent til Endless med smykker til lave priser målrettet det samme segment, som Endless sigter efter.

Den konkurrence får dog ikke Lars Seier til at ryste på hånden.

»Det er jo rart, der er iværksættere i Danmark, men det er ikke noget, der bekymrer mig«

Så du opfatter ikke Amazing som en konkurrent?

«Nej.«

I første omgang lignede det en lykkelig og oplagt alliance mellem de to karismatiske iværksættere, der første gang drøftede muligheden for et samarbejde over en bøf på Mash i København.

»Jesper er en meget direkte type. Der er ikke meget filter på ham, og han er en sælger af Guds nåde,« sagde Lars Seier til Berlingske i et interview mellem jul og nytår i 2014.

I samme interview anerkendte Lars Seier Christensen dog også, at der kunne være udfordringer med en type som Kasi-Jesper.

»Hvis du har den meget aggressive tilgang, som Jesper har, kan det godt være, at der bliver slået et æg i stykker undervejs her og der, og det må man affinde sig med,« siger han.

Efter et tumultarisk år valgte Endless Jewelry for en god måned siden at skifte helt ud i direktionen.

Topchef Paul Moonga, finansdirektør Hans Jørgen Krabbenhøft og marketingdirektør Mikkel Berg forlod alle selskabet i slutningen af maj, mens Ulrik Rasch trådte til som ny direktør.

Lars Seier tror fortsat på, at selskabet har en fremtid.

»Der er et marked for Endless. Det er jeg slet ikke i tvivl om,« siger han.