Lars Seier: »Ser mig ikke som topchef i børsnoteret selskab«

Lars Seier Christensen ville have stoppet som adm. direktør i Saxo Bank for længe siden, men episoden hvor schweizerfrancen dykkede udsatte planen. Det fremgår af en intern mail, som nyhedsmediet Finanswatch har set.

Foto: Søren Bidstrup. Lars Seier Christensen forlader direktionen i Saxo Bank ved årets udgang. Han er fortsat aktionær.
Læs mere
Fold sammen

Den karismatiske erhvervsmand og medstifter af Saxo Bank Lars Seier Christensen stopper ved årets udgang som adm. direktør i Saxo Bank, men egentlig ville han gerne være stoppet tidligere.

Det fremgår af en intern mail, som Lars Seier Christensen har sendt ud til medarbejderne i Saxo Bank, og som mediet FinansWatch har set.

Ifølge Finanswatch skriver Lars Seier i mailen, at han og partneren Kim Fournais, der ligeledes er medstifter og adm. direktør i Saxo Bank, har diskuteret Lars Seiers afgang i noget tid, men at schweizerfrancepisoden udsatte tidspunktet for hans afgang.

Schweizerfrancepisoden, som Lars Seier omtaler, begyndte den 15. januar i år, hvor den schweiziske nationalbank (SNB) kappede båndet til euroen. Schweizerfrancen dykkede i værdi, hvilket gav massevis af Saxo Banks kunder tab, der samlet kan løbe op i 700 millioner kroner. Tab, der vil ramme Saxo Bank, såfremt kunderne ikke kan betale.

Efterfølgende har Saxo Bank kæmpet med kunder og investorer, der har truet med sagsanlæg.

Lars Seier Christensens afgang ændrer ikke ved Saxo Banks planer om en børsnotering inden for de kommende år, og Lars Seier slår i den interne mail fast over for medarbejderne, at han ikke har noget ønske om at fungere som topchef i en børsnoteret virksomhed.

»Det er ingen hemmelighed, at det er planen med en børsnotering af banken, og både før og efter en børsnotering er det vigtigt at have en stabil ledelse. Jeg har aldrig set mig selv som topchef for et børsnoteret selskab eller for et selskab uden mig selv som storaktionær, for den sags skyld,« skriver Lars Seier Christensen i mailen ifølge Finanswatch.

Lars Seier Christensen har på det seneste involveret sig i andre virksomheder. Det gælder blandt andet Jesper »Kasi« Nielsens nye smykkefirma Endless Jewelry og Michelin-restauranten Geranium, mens Lars Seier Christensen også har købt sig ind i Rungsted Ishockey.