Lars Seier investerer i unge gamere

Rigmanden Lars Seier Christensen investerer i den danske e-sportsklub, Tricked Esport. Computerspil er en sportsgren med uanede muligheder, siger Saxo Bank-stifteren.

Lars Seier Christensen investerer et ukendt beløb i den danske e-sports-klub, Tricked Esport. Fold sammen
Læs mere
Foto: Nils Meilvang
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den danske rigmand og investor Lars Seier Christensen har fundet sit næste investeringsprojekt.

På et pressemøde i Campus Vejle Sports College er det tirsdag blevet offentliggjort, at Saxo-bank stifteren har købt en andel i e-sportsklubben Tricked Esport via sit investeringsselskab, Seier Capital.

Tricked Esport er baseret i Vejle,  og tæller i øjeblikket 20 professionelle computerspillere. Foreningen blev stiftet i 2012, og klubbens spillere brillererer blandt andet i spil som League of Legends, FIFA, Counter Strike og Call of Duty.

»Jeg har først og fremmest investeret i Tricked Esport for at blive klogere på e-sporten. Det er efterhånden umuligt at gå en tur eller sidde i et fly uden, at der sidder en fyr, og ser e-sport eller selv spiller med,« siger Lars Seier Christensen.

»Når det lige blev Tricked Esport, er det fordi, Tricked Esport er den største e-sportsorganisation i Danmark, og de har en klar og ambitiøs forretningsplan. Tricked Esport skal være mere og andet end en sportsklub, men også en talentfabrik, og samarbejdet med Vejle Sportscollege har derfor været en vigtig faktor,« lyder det videre.

Med sidstnævnte refererer investoren til et samarbejde, der giver de unge computerspillere mulighed for at kombinere deres sport med en videregående uddannelse.

E-sport har de senere år undergået en eksplosiv udvikling, og til internationale mesterskaber opererer man i dag med præmiepuljer på flere millioner dollars.

»Den eksplosive vækst i omsætningen viser en sportsgren med uanede muligheder. Det bliver min hovedopgave at hjælpe Tricked Esport med at sikre indtægter fra merchandise, billetter til forskellige arrangementer, sponsorater, reklamer og medierettigheder, og gøre klubben til en god forretning, så vi kan skabe en professionel fremtid for de dygtigste atleter,« siger Lars Seier Christensen.

I et interview med Berlingske Business uddyber milliardæren sine tanker med investeringen, som han kalder for »langsigtet«.

»Allerede nu er der en ret stor omsætning på flere milliarder på forskellige former for aktiviteter, og det er interessant, at der er så helt ekstremt en vækst på området. Det, tror jeg, vil fortsætte i takt med, at teknologien bliver bedre, og muligheden for at gøre oplevelserne mere interessante vil stige,« siger han.

Det seneste år har den danske rigmand, der blev milliardær ved et salg af aktier i Saxo Bank, via sit selskab Seier Capital kastet sig ind i en lang række investeringer, og porteføljen tæller i dag blandt andet Michelin-restauranten Geranium, ishockeyklubben Rungsted (nu Rungsted Seier Capital) og smykkefirmaet Endless Jewelry.

Men hvor milliardæren tidligere har været tilbøjelig til at investere i projekter, der kredsede om hans egen hobbyer, er den seneste investering ikke et udtryk for, at Lars Seier selv er en ivrig computerspiller.

»Det er ikke sådan, at jeg selv sidder og spiller computerspil hver aften, men i det her forløb har jeg kigget meget på tallene og været overrasket over antallet brugere og økonomien i det,« siger han.

Han forventer særligt, at sponsorater, merchandise og rettigheder vil kunne gøre investeringen fornuftig.

Tidligere på året offentliggjorde Lars Seier et samarbejde med Bjarne Riis, The Riis Seier Project, der har som ambition om at skabe et nyt storhold i cykelverden. Investeringer i digital sport er ikke helt fremmed for Lars Seier, der også har kastet penge efter et 3D-cykelprojekt.

Tricked Esport blev stiftet af Morten Høj Jensen, der fortsat ejer klubben sammen med partneren Frederik Refskou Thaning.

»Tricked Esports målsætning er at innovere e-sporten indefra. Vi vil ikke bare være klubben for de førende spillere, men også finde nye talenter og forene dem i én sportsklub,« siger Morten Høj Jensen i pressemeddelelsen, hvor han også sætter ord på den udvikling, sporten har undergået de senere år.

»Jeg deltog selv i mit første e-sportskonkurrence som 16-årig. Første pladsen udløste en præmie på 5.000 kroner. Vel og mærke til deling mellem fem spillere. Det står i kæmpe kontrast til den sport, som Lars Seier nu har investeret i, hvor selv mindre danske arrangementer har en præmiepulje på minimum 50-70.000 kr. og har flere seere end til en fodboldkamp i 1. division« siger Morten Høj Jensen.

Lars Seier Christensen ønsker ikke at oplyse, hvor mange penge han har investeret i projektet, men slår fast, at det er hverken er hans største eller mindste investering. Den danske rigmand vil fungere som mindretalsaktionær i forretningen, som Morten Høj Jensen og Frederik Refskou Thaning altså fortsat ejer størstedelen af.