Lars Seier forlader kriseramt burgerkæde

For et par år siden var planen, at den skulle bide skeer med McDonald's, i dag har Lars Seier endegyldigt forladt burgerkæden Juicy Burger, som han har haft sammen med Henrik Boserup. Islænding bliver ny ejer.

Liselotte Sabroe og Niels Ahlmann Olesen Fold sammen
Læs mere

Efter et par vanskelige år har rigmanden Lars Seier Christensen nu solgt sin andel i burgerkæden Juicy Burger.

Det oplyser han selv på sin Facebook-profil, hvor han erkender, at investeringen ikke er gået som planlagt.

»Selvom det er den bedste burger, jeg har nogensinde smagt, må jeg erkende, at det ikke er lykkedes at få udviklet og skaleret JuicyB på den måde, vi havde håbet og forventet, og derfor vil jeg hellere fokusere på mine øvrige aktiviteter i restaurationsbranchen,« skrev Lars Seier tirsdag aften.

Lars Seier købte sig ind i forretningen i 2015, og dengang var ambitionen at tage lidt af markedet fra McDonald's« og åbne 10 nye restauranter inden for de første par år. Aktuelt har Juicy Burger to restauranter, og bundlinjen har været millionunderskud i burgerforretningen, som TV-kokken Henrik Boserup startede i sin tid.

I det seneste regnskab fra 2016 tabte Juicy B, som kæden nu hedder, fire millioner, mens egenkapitalen skrumpede fra 2,5 til 1,5 millioner. Det er uvist, hvor mange millioner Lars Seier skød ind i forretningen i sin tid.

Tilbage i efteråret forsøgte man ellers at skifte lidt ud i toppen af Juicy B, da Henrik Boserup trådte fra som administrativ chef for i stedet at dedikere sine kræfter til at udvikle menukortet. Den nye direktør blev islændingen Valdimar Geir Halldórsson, der tidligere været en del af ledelsteamet hos en anden burgerbar i København, Tommis Burger Joint, der har haft pæn succes.

Og det er samme Valdimar Geir Halldórsson, som har købt Lars Seier ud, oplyser sidstnævnte på sin Facebook-profil. Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Valdimar Geir Halldórsson.

Af virksomhedsregisteret CVR fremgår det, at Valdimar Geir Halldórsson nu ejer 75 pct. af burgerkæden - Henrik Boserup optræder ikke længere ejer af virksomheden.

Juicy Burger har aktuelt to restauranter - én i Kødbyen og én ved siden af Palads i København. Sidstnævnte har dog skiftet navn til Palads Burger, og det er uklart, om der er kommet nye ejere. Derudover har Juicy Burger længe arbejdet på at klargøre en tredje restaurant på Frederiksberg.

Arbejdet har været forsinket flere gange undervejs, og det har ikke været muligt at få bekræftet, om kæden fortsat regner med at åbne en tredje restaurant her.

-