Lars Rebien stopper i Novo Nordisk

Den mangeårige topchef i Novo Nordisk Lars Rebien Sørensen stopper første januar, meddeler selskabet.

ARKIVFOTO 2014 af Lars Rebien Sørensen- - Se RB 16/8 2016 07.35. I kølvandet på Novo Nordisks katastrofale regnskab og den tilhørende decimering på aktiemarkedet, viser det sig nu, at den kolossale nedtur var forventet af flere banker. (Foto: Søren Bidstrup/Scanpix 2016) Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En af Danmarks mest fremtrædende erhvervschefer Lars Rebien Sørensen stopper i medicinalgiganten Novo Nordisk, skriver selskabet i en meddelelse til fondsbørsen.

Rebien har været med til at gøre Novo Nordisk til en af Danmarks mest markante virksomheder, og han er så sent som sidste år blevet udnævnt som verdens bedste topchef af Havard Business Review. Lars Rebien Sørensen stopper i Novo Nordisk ved udgangen af året.

Lars Rebien Sørensen kalder det en ære at have haft mulighed for at arbejde i Novo Nordisk.

»Det har været en ære at arbejde her i mere end 30 år og at have haft rollen som administrerende direktør i en periode, hvor vi har haft mulighed for at skabe vækst i forretningen, opbygget en stærk pipeline og lanceret vigtige nye produkter til gavn for vores patienter, vores aktionærer og vores medarbejdere,« siger han i selskabsmeddelelsen.

Læs portræt fra 2014 af Lars Rebien Sørensen »Hjemme er jeg langtfra Gud«.

Når Lars Rebien stopper i Novo Nordisk, bliver det Lars Fruergaard Jørgensen,, som skal være ny administrerende direktør. Fruergaard er nuværende koncerndirektør med ansvar for Corporate Development.

Læs portrættet af Lars Fruergaard tilbage fra 2014 her.

Sammen med Jakob Riis, der også har siddet i topledelsen, har Lars Fruergaard Jørgensen netop været udset til at skulle tage óver efter Lars Rebien, som har siddet på posten som administrerende direktør i 16 år.

Selv om Lars Rebien stopper i Novo Nordisk, forlader han dog ikke Novo-familien helt. Bestyrelserne for Novo Nordisk Fonden og Fondens holdingselskab, Novo A/S, vil ifølge selskabsmeddelelsen indstille Lars Rebien Sørensen som medlem af de to bestyrelser i marts 2017.

Lars Rebien har flere gange sagt, at det vil være en ulempe for Novo Nordisk, hvis han bliver på sin post, indtil hans kontrakt udløb i 2019.

Det seneste tid har Novo Nordisk været under hårdt pres, efter man i forbindelse med halvårsregnskabet ikke levede op til forventningerne hos investorerne. Siden blev mere end 100 milliarder blevet barberet af selskabets værdi.

En af de mest fremtrædende årsager var, at et stigende prispres i USA har været med til at tynge Novo Nordisk, der efterfølgende har indført ansættelsesstop i hele Danmark.