Lars Rebien bliver formand for Novo Nordisk Fonden

Lars Rebien Sørensen er ny formand for Novo Nordisk Fonden. Den mangeårige Novo-topchef afløser Sten Scheibye, der udtræder af bestyrelsen 1. juli.

Lars Rebien Sørensen er ny formand for Novo Nordisk Fondens bestyrelse. Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup

Den mangeårige Novo-boss Lars Rebien Sørensen er ny formand for Novo Nordisk Fonden. Rebien afløser Sten Scheibye, der udtræder af fondens bestyrelse fra 1. juli.

»Jeg mener, at det er det rette tidspunkt at videregive stafetten. Novo Nordisk Fonden afslutter i år den strategi, som jeg var med til at definere i 2013, og som jeg som formand har haft det overordnede ansvar for. Siden medio 2017 har vi i bestyrelsen arbejdet med at definere en ny femårsstrategi for fonden for 2019-2023. Lars Rebien Sørensen har naturligvis været med i udviklingen af den nye strategi, som han nu kommer til at stå i spidsen for,« siger Sten Scheibye i en pressemeddelelse.

Sten Scheibye har været formand for Novo Nordisk Fonden og Novo Holdings siden marts 2013, efter han blev valgt ind i fondsbestyrelsen i 2012.

Lars Rebien Sørensen kalder det »et stort ansvar« og »et privilegium« at overtage formandsposten og drive Novo Nordisk Fondens nye strategi videre.

Rebien var i mere end 16 år topchef i Novo Nordisk, men måtte forlade det danske erhvervsikon på et tidspunkt, hvor Novo var havnet midt i et stormvejr på det altafgørende amerikanske marked.

Med til historien om Rebiens farvel til Novo Nordisk hører, at det danske medicinalselskabs markedsværdi voksede med mere end 500 milliarder kroner under Lars Rebien Sørensens regeringstid.

Lars Rebien Sørensen blev ansat i Novo Nordisk i 1989 og blev i november 2000 udnævnt til administrerende direktør. I september 2016 år blev det offentliggjort, at Rebien efter 34 års tro tjeneste i Novo ville gå af med udgangen af 2016. Lars Rebien Sørensen havde kontrakt med Novo Nordisk frem til 2019, men stoppede altså før tid.

Novo Nordisk Fonden ejer via datterselskabet Novo Holdings godt 25 procent af aktiekapitalen i Novo Nordisk.