Lars Rasmussen overbevist om større Coloplast-vækst resten af året

Coloplast har lagt fundamentet til større vækst resten af regnskabsåret, lyder det fra selskabets topchef, Lars Rasmussen.

Foto: Linda Kastrup. Topchef Lars Rasmussen for Coloplast.
Læs mere
Fold sammen

Til den positive side vejer blandt andet, at distributører på det amerikanske marked er færdige med at reducere lagre - og nu kan begynde at fylde dem op igen.

»I USA går det lidt bedre end ventet. Vi havde varslet, at vi skulle være færdige med lagerreduktioner blandt amerikanske distributører, og det er også gennemført nu,« fastslår den administrerende direktør.

Lagerreduktionerne i USA har presset Coloplasts kroniske forretning over de seneste kvartaler, og det er i særdeleshed gået ud over selskabets næststørste forretningsområde, Kontinens.

Der er dog ikke fare for, at en lignende situation opstår, da Coloplast for noget tid siden ændrede kontrakterne med distributørerne, sådan at der bliver givet bonus for, hvad man har solgt, og ikke for hvad man har købt, forklarer Lars Rasmussen.

Med en organisk vækst på 6 pct. i første kvartal klarer Coloplast sig lidt bedre, end analytikere ifølge Ritzau Estimates havde regnet sig frem til, nemlig 5,4 pct.

Men selskabets vækst skal være højere resten af året for at leve op til selskabets forventninger til hele regnskabsåret.

»Vi har jo forventninger om en vækst på 7 til 8 pct. i lokale valutaer. Det betyder, at vi skal vokse en del mere, end vi gør nu, og det er jeg også overbevist om, at vi kan, nu hvor situationen med lagerreduktioner er bag os«, siger Lars Rasmussen.