Lars Larsens fond endelig godkendt

Lars Larsen har fået de sidste brikker til at falde på plads og har fået godkendt sin fond. Lars Larsens Jysk Fond skal på sigt eje en del af Lars Larsen Group og får indflydelse på væsentlige beslutninger, når Lars Larsen ikke selv sidder for bordenden længere.

Ejer og grundlægger af Jysk, Lars Larsen, har fået godkendt detaljerne i sin nye fond. Fold sammen
Læs mere
Foto: Bo Amstrup

Efter flere møder i Erhvervsstyrelsens fondsafdeling, har Lars Larsen nu fået godkendt sin nye fond, Lars Larsens Jysk Fond, som på sigt skal eje en mindre del af Lars Larsen Group.

Lars Larsen har de seneste syv år arbejdet på sit testamente og grundigt overvejet, hvordan fremtiden skulle udfolde sig for Jysk-koncernen, og nu er de sidste brikker altså faldet på plads. Det betyder blandt andet, at en stor del af magten ligger i fonden.

Med beslutningen om at stifte en fond, giver Lars Larsen fondens bestyrelse stor indflydelse på væsentlige beslutninger, når han ikke selv sidder for bordenden længere.


»Det har hele tiden været vigtigt, at Lars Larsen Group fortsætter som en familieejet koncern. Derfor vil familien også fremover eje mindst 90 procent af JYSK. Fonden får således en lille ejerandel, men til gengæld skal den involveres i forbindelse med væsentlige beslutninger angående Lars Larsen Group, udtaler Lars Larsen i en meddelelse og forklarer, at formålet med den konstruktion er, at sikre fortsat vækst i Lars Larsen Group i mange år fremover.

Larsen slår fast, at beslutningen om at stifte en fond og dermed ligge en stor del af magten der, ikke handler om familiestridigheder.

»I modsætning til hvad enkelte medier tidligere har antydet, handler det absolut ikke om, at jeg ikke har tillid til mine børn. Tværtimod kommer de også fremover til at spille en nøglerolle, præcist som det er tilfældet i dag, hvor de begge sidder i bestyrelsen for JYSK Holding,« siger Lars Larsen.Udover at være med til at sikre, at Lars Larsen Group forbliver en stærk koncern, får fonden på sigt også til opgave at uddele midler til gode formål.

»Fonden begynder jo grundlæggende fra nul, så på nuværende tidspunkt er der ikke en masse midler at dele ud af. Vi forventer imidlertid, at fonden i løbet af en årrække kan opbygge en solid formue, da den jo får del i overskuddet i Lars Larsen Group,« siger Lars Larsen.

De penge skal blandt andet bruges til at støtte projekter inden for handicapidræt, udvikling af golfsporten, ligesom Læger Uden Grænser og SOS Børnebyerne er en del af de velgørende formål, fonden skal støtte.