Lars Larsen vil åbne butikker i Sydamerika

I første omgang er målet Chile, når Jysk-kædens planer om at åbne butikker i Sydamerika skal føres ud i livet.

Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

København. Lars Larsens internationale detailkoncern Jysk har planer om at åbne Jysk-butikker i Sydamerika, skriver Finans.dk.

I første omgang er søgelyset rettet mod Chile. Det sker gennem koncernens tyske datterselskab, Dänische Bettenlager, som driver tæt ved 1200 butikker i Tyskland og Østrig samt Schweiz, Italien, Frankrig, Spanien og Portugal.

Erfaringerne fra Jysk-butikker i Spanien og Portugal, som senest er kommet til, skal bruges i den sydamerikanske region, siger Åge Nielsen, som er chef for Dänisches Bettenlager, til Finans.

- Vi leger lige nu med tanken om, at Lars Larsens 70-års fødselsdag om to år skal fejres i Sydamerika. Vi har allerede sonderinger og nået frem til, at det første marked det bliver Chile, siger Åge Nielsen.

Ud over Sydamerika har Lars Larsens koncern aktuelt planer om at ekspandere i en række lande og markeder. Det gælder for eksempel Asien, hvor lokale partnere allerede har åbnet franchiseforretninger i blandt andet Vietnam, Indonesien og Singapore.

Samlet har Jysk dog ifølge Finans flere end 2400 butikker i 47 lande.

Ifølge Finans har Jysk dog haft svært ved at bide sig fast i Kina, hvor koncernen i 2010 satte fart i en storstilet satsning med åbning af den første butik.