Lars Larsen redder dynearvingens selskab

Jacob Brunsborg, søn af Jysk-stifter Lars Larsen, måtte få en kapitalindsprøjtning for at overleve efter blodrøde regnskaber.

Jacob Brunsborgs (tv) selskab Brunsborg Holding har fået en kapitalindsprøjtning efter to år med blodrøde regnskabsstal. Fold sammen
Læs mere
Foto: Flemming Krogh
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Han er prins og arving til Jysks dyneimperium, men hans eget selskab er trængt.

Jacob Brunsborgs selskab Brunsborg Holding har fået en kapitalindsprøjtning efter to år med blodrøde regnskabsstal. Selskabet kom ud af 2011 med et minus på 54 mio. kroner, og kun ved hjælp af indskuddet fra faren Lars Larsens Jysk Holding har sønnens selskab fået genoprettet en positiv egenkapital, som nu er på 45 mio. kroner, skriver Dagbladet Børsen.

"Et regnskab er et regnskab, og det er efter forventninger med de ting, som vi har lavet om på, så længere er den ikke," siger Jacob Brunsborg til Dagbladet Børsen.

En af de aktiviteter, der trækker Brunsborg Holding ned, er sushikæden Dondon Sushi. Den overgik tidligere i år til Jysk Holding. Dynearvingens søn har herudover haft selskaberne Årets Hotel & Brasserie, golfbilproducenten Garcia og Aktieselskabet af 4/11 2005. Alle selskaber på nær sidstnævnte er nu afhændet.

Brunsborg Holding har modtaget kapitalindsprøjtning på 109 mio. kroner, men Jacob Brunsborg vil kommentere, hvor mange af pengene, der kommer fra Jysk. I Jysk Holdings årsrapport fremgår det dog, at selskabet har ydet lånekapital til datterselskaber for netop 109 mio. kroner.

"Vi er stadig indblandet i Dondon Sushi, men det er blevet afhændet til et nyt selskab. Men jeg ved ikke, hvad det hedder, fordi vi har lavet om på direktionen," siger Jacob Brunsborg til Dagbladet Børsen.