Lars Larsen har vilde vækstplaner: Vil fordoble antallet af butikker

Jysk-ejer Larsen Larsen vil have endnu flere Jysk-butikker og har sat tal på ambitionsniveauet. Han ser gerne en fordobling af antallet af butikker, som i dag har rundet 2.500.

Stifter, ejer og formand. I Jysk-koncernen hedder Lars Larsen Købmanden, og han har stadiig høje ambitioner for vækst. Fold sammen
Læs mere
Foto: Bo Amstrup

Der bliver ikke slækket på ambitionerne i møbelkoncernen Jysk. Om fem år er der åbnet 700 flere butikker rundt omkring i verden, og målet er at nå op på 5.000 Jysk-butikker, hvilket er en fordobling i forhold til i dag.

Det siger Lars Larsen i et interview med Finans.dk.

»Om vi når en fordobling i min tid eller ej, må tiden vise. Men det er da et mål at gå efter. Det ligger dog helt fast, at jeg gerne ser os ud over kloden, nu da vi har dækket Europa. Min drøm er, at Jysk kan gå worldwide,« siger Lars Larsen til Finans.dk.

Jysk-koncernen består af to selskaber, det tyske selskab Dänisches Bettenlager, som driver kæden i de tysktalende lande samt blandt andet Spanien og Portugal, og Jysk Nordic, som med hovedkontor i Brabrand ved Aarhus tager sig af markeder i resten af verden. Tilsammen har de nu flere end 2.500 butikker i 47 lande, hovedsagligt i Europa.

Lars Larsen har tidligere sagt til Berlingske, at hans ambition er, at Jysk skal være worldwide. Men han indrømmer også, at nogle markeder kræver mere tålmodighed end andre. Blandt andet har Jysk aldrig fået hul på det kinesiske marked, ligesom Nordamerika heller ikke har været en succes. Til gengæld har Lars Larsen store planer i blandt andet Sydamerika.

»Det er ikke alle lande, der er klar til Jysk. Men vi er klar til dem,« har Lars Larsen tidligere sagt i et interview med Berlingske.

Med etablering af butikker i Belgien tidligere i år har Jysk mere eller mindre butikker i hele Europa, bortset fra Liechtenstein, Luxembourg og Irland.

69-årige Lars Larsen åbnede den første Jysk-butik for 38 år siden i Aarhus. Han blev kendt som manden med »et godt tilbud«, da han selv stod frem i tv-reklamer for Jysk. I dag omsætter Jysk-koncernen for 32,2 milliarder kroner, mens driftsresultatet ved seneste regnskab lød på 3,1 milliarder kroner.

Den jyske købmand etablerede sidste år »Lars Larsens Jysk Fond« som en del af sine planer om generationsskifte. Fonden skal på sigt eje en mindre del af koncernen og ikke mindst have indflydelse på de væsentligste beslutninger, når Lars Larsen trækker sig.