Lange fængselsstraffe til velkendte annoncehajer

Østre Landsret har netop afsagt dom over flere annoncehajer, der alle kan se frem til at ruske tremmer i mindst ét år.

Østre Landsret afsagde i dag dom over flere tiltalte annoncehajer. Fold sammen
Læs mere
Foto: Christoffer Askman
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Mellem 12 og 27 måneders fængsel. Så meget kvitterede Østre Landsret med til flere bedrageritiltalte annoncehajer. Dommene er alle ubetingede.

De fem tiltalte er alle tidligere kendt for at have drevet annoncehaj-virksomhed gennem selskaberne Telefonbøgerne, Copenhagen Business Administration og Panlegis, og de har i dag i retten endnu engang.

Den pågældende sag har tidligere været for byretten, og landsretten skærpede den tidligere dom, var anket af såvel anklager som de tiltalte, men sidstnævnte fik altså ikke meget ud af deres forehavende.

De tiltale skal desuden betale en betragtelig erstatning til dem, der er har været fanget i annoncehajernes net.

Annoncehajer er selskaber der bedrager små- og mellemstore virksomheder til at indrykke annoncer i telefonbøger eller til at betale for varer, som de aldrig har fået leveret. Der er også set eksempler på, at hajerne fremsender varer, som kunden ikke har bestilt for dernæst at sende en meget stor faktura.

De seneste eksempler på annoncehajer har blandt andre været Dansk Varemærkefornyelse, der ringer og gør opmærksom på, at en virksomheds varemærke er ved at udløbe. Skulle virksomheden hoppe i hajernes net, så bliver de faktureret 8.750 kroner for at få fornyet varemærket. Det koster til sammenligning 2.350 selv at gøre det gennem Patent- og Varemærkestyrelsen.