Lang næse til investorer: OW Bunker-penge er forsvundet

750 mio. kroner er borte med blæsten. OW Bunkers kurator havde ellers håbet, at pengene ville dukke op, da problemkunden i Singapore, Tankoil, blev erklæret konkurs.

Foto: Kasper Palsnov. OW Bunker står fortsat med en masse forsvundne penge.
Læs mere
Fold sammen

OW Bunker endte med at tabe 125 mio. dollars – svarende til 750 mio. kroner – på at låne penge til Tankoil Marine Services.

Kurator på konkursboet efter OW Bunker, John Sommer Schmidt, havde en forventning om, at han nemt kunne opklare, hvad der var sket med de mange millioner, efter at Tankoil i Singapore gik konkurs. Dog står han tilbage med lang næse, og det samme må investorerne gøre. For der er intet i Tankoils pengekasse, skriver Børsen.

»De 125 mio. dollar er forsvundet. Det var dem, eller i hvert fald værdien herfra, vi havde håbet at finde i Tankoil,« siger John Sommer Schmidt.

For godt et år siden kollapsede OW Bunker, og dette er blot ét af forsøgene på at hive nogle af de mange tabte penge hjem. Som nyt forsøg går kurator efter de rederier, som handlede brændstof med OW Bunker.

 

Det kan betyde, at danske skibe vil blive tilbageholdt, indtil de har betalt penge til kuratorerne, og det er på trods af, at de allerede har betalt én gang.